TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

V75-kuskematch med fordele

af | 9. feb 2019 | Nyheder

Det er lørdag og dermed ugens primære V75-dag, der i dag afvikles på Solvalla i Stockholm. Men det er alligevel ikke en helt almindelig omgang, der venter aktører og spillere.

Fredag aften blev svensk travsports hædersbevisninger for 2018 uddelt, og i eftermiddag er det så tid for en kåring af den bedste kusk inden for løbsserien – en såkaldt V75 Champion.

De 15 oftest sejrende kuske inden for V75-omgangene i 2018 mødes over seks afdelinger i en kuskmatch, og med erfaringer fra eks. vores eget DM for Travkuske vil der helt sikkert være en vanskelig spillemæssig omgang i vente.

Der er dog en væsentlig forskel til de danske kuskematcher, eftersom både trænere og kuske har kunnet vælge hinanden i V75-kuskematchen. Man kan vel tale om en kuskematch med fordele. Samtidig er der fire kuske, der kun har fem køreture, og via valgmuligheden handler det naturligt nok om de mindre profilerede kuske.

De mest oplagte eksempler er, at Daniel Redén har to heste til start inden for kuskematchen, og begge disse varetages af Örjan Kihlström. Reijo Liljendahl har primært valgt Jorma Kontio, Svante Båth har valgt Erik Adielsson, og Johan Untersteiner har som eneste deltager tilmeldt to heste og varetager selv begge chancer.

Den endelige kåring af en V75 Champion skal derfor tages med et gran salt, men derfor kan der jo sagtens være en spændende omgang i vente. Og som sædvanligt er det med første V75-afdeling kl. 16.20.