TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Unghestestjerne aflivet

af | 22. jan 2019 | Nyheder

US Male EP, der som unghest kun var overgået af Winston Sisa i årgangen herhjemme, er blevet aflivet på grund af en alvorlig seneskade.

US Male EP ved en af sine 7 sejre med Jeppe Juel i sulkyen.

US Male EP, der var ejet af sin opdrætter Elisabeth Granlund, indledte løbskarrieren hos Peter Jensen med Jeppe Juel som kusk.

Som 3-åring vandt US Male EP 6 ud af 7 starter – kun i Jydsk 3-årings Grand Prix måtte han bøje sig, og da var overmagten Winston Sisa!

Der var set frem til et nyt møde mellem disse to topheste i Dansk Trav Kriterium den 12. oktober 2014, men umiddelbart før starten måtte Peter Jensen og Jeppe Juel tage beslutningen om at slette US Male EP på grund af halthed.

Det tog tid, før Ganymede-sønnen atter var klar og US Male EP vendte først tilbage i løbene den 13. maj 2015 og gjorde det med sejr.

Men igen blev der problemer og US Male EP kom ikke til start mere det år.

Han blev sendt i træning hos Anders Wolden i Norge, der fik US Male EP tilbage i løbene i 2017. Da var hesten seks år gammel.

Det blev en god sæson for US Male EP, der startede 15 gange og vandt 8 sejre og tjente 590.870 kroner.

I 2018 blev US Male EP forsøgt i Frankrig, hvor han trænedes af Oliver Raffin. Efter et kiks på Vincennes blev det til tre sejre i træk og siden flere pæne placeringer.

US Male EP med Erlend Rennevi:k Foto: Kanal 75

US Male EP startede i alt 11 gange i 218, vandt 3 sejre og tjente 452.244 kroner.

Hans sidste start i et løb blev den 26. september på banen i Vire Normandie, hvor US Male EP sluttede på en syvendeplads.

I alt blev det til 33 starter, der resulterede i 19 sejre, 5 anden- og 1 tredjeplads og i alt 1.237.441 kroner. US Male EP satte rekord 1.11.8a/2140 m ved sejr på Sørlandet i Norge.

Der er ingen tvivl om, at US Male EP var et meget stort talent, der imidlertid aldrig kom til at vise sit fulde potentiale på grund af problemer med bentøjet.

Kilde Trav og Galopp Nyt