TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Tumble Dust vandt Criterium Continental

af | 21. dec 2014 | Nyheder

Efter et perfekt serveret løb af Bjørn Goop vandt Tumble Dust det franske storløb, Criterium Continental på Vincennes. Sejren giver startret til Prix d’Amerique!

Tumble Dust vandt Criterium Continental!!

Tumble Dust med Bjærn Goop i hvidt er her på vej forbi 17 Amiral Sascha til sejr. tast of Bourbn ses i inderbanen med blå kusk.

Tumble Dust med Bjørn Goop i hvidt er her på vej forbi 17 Amiral Sascha til sejr. Indvendigt dukker Backfire op til en tredjeplads. Tast of Bourbn ses i inderbanen med blå kusk.

Efter et perfekt serveret løb af Bjørn Goop vandt Tumble Dust det franske storløb, Criterium Continental på Vincennes. Sejren giver startret til Prix d’Amerique! Stor triumf for Tomas Malmqvist, der også havde tredjehesten Backfire.

Den danske derbyvinder Tumble Dust vandt søndag eftermiddag en af de største sejre nogen dansk hest har vundet i Frankrig –  ja, hvis ikke den allerstørste.

Criterium Continental – fransk travsports største internationale løb for 4-årige traver med en førstepræmie på 108.000 Euro – eller cirka 800.000 kroner.

Den intense oplæbskamp i Criterium Continental, hvor 9 Tumble Dust vinder. Foto Gerard Forni

Den intense oplæbskamp i Criterium Continental, hvor 9 Tumble Dust vinder. Foto Gerard Forni

Et smørløb  – det var hvad den svenske championkusk serverede Tumble Dust. Han satsede fra start, fik spids fra spor 9 i et forrygende tempo – 1.05.2 de første 600 meter.

Herefter kom Amiral Sascha med G. Gelormini, der havde haft startplads i anden række og overtog føringen.

1100 meter blev passeret efter 1.08.5, og herefter begyndte baghestene at røre på sig.

Storfavoritten Aladin d’Ejaceul kom frem udvendit på Amiral Sacha med 500 meter tilbage – her var tempoet nu 1.10.8 – men Amiral Sascha forsvarede sin føring.

Der blev lidt hul ned til de næste og det gav Tumble Dust muligheden for at komme ud fra vinderhullet.

Og så gik det ned mod mål.

De lå tre heste på linje – det kunne gå alle veje.

Bjærn Goop ser tilfreds ud . og det kan han også være efter det smørløb han fik kørt med Tubel Dust. Foto Gerard Forni

Bjørn Goop ser tilfreds ud , og det kan han også være efter det smørløb han fik kørt med Tubel Dust. Foto Gerard Forni

Men til slut fik Tumble Dust det nødvendige overtag og vandt i 1.10.7 kort foran en tapper Amiral Sascha i 1.10.8. Indvendigt havde Erik Adielsson fundet plads med Backfire der speedede flot til tredjepladsen – også i 1.10.8, mens Aladin d-Ejaceul med Eric Raffin blev nummer fire i 1.10.9.

Løbets andet danske islæt, Tast of Bourbon tog den sidste præmie på 2.400 Euro, da den blev nummer syv i 1.11.0.

Erik Bondos Radiofreccia Fi sluttede næstsidst i 1.1.7.

Udover førstepræmien på 108.000 Euro  til Tumble Dust giver sejren også startret i Prix d’Amerique om en måned.

Tumble Dust er opdrættet af Thomas Lind-Holm, Stutteri Dust, der havde udbudt den til salg på Kolgjini-auktionen i 2011. Her kørte han den tilbage, men solgte den siden til Tomas Malmqvist, der har ført den sorte Crazed–søn frem til en utrolig flot karriere og et internationalt gennembrud i dag.

Sejren var en fortjent oprejsning for nedturen i Grand Prix de l’UET for nogle måneder side, hvor Tumble Dust sad fast i opløbet med masser af kræfter i behold.

Tumble Dust gav 14,80 som vinder og 4,90 i Plads.