TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Tumble Dust til Prix d’Amerique!

af | 22. dec 2014 | Nyheder

Sejren i søndagens Criterium Continental på Vincennes gav Tumble Dust billet til start i Prix d’Amerique – og den mulighed ønsker ejer og træner at benytte sig af.

Tumble Dust. - nu mod Prix d'Amerique Foto Gerard Forni

Tumble Dust. – nu med Prix d’Amerique Foto Gerard Forni

– Det er en once in a lifetime-mulighed, og derfor ønsker ejerne at benytte sig af, at Tumble Dust har kvalificeret sig til Prix d’Amerique –  og det forstår jeg så udmærket, siger træner Tomas Malmqvist.

Gennem de seneste år har vinderen af Criterium Continental opnået startret i Prix d’Amerique, men det er ikke hvert år muligheden bliver udnyttet.

Men hvis ellers Tumble Dust fortsat er i orden og i fin form, så kan vi forvente at se en danskopdrættet hest på startlinjen i Europas hårdeste travløb søndag den 25. januar kl. 16.25.

Det bliver første gang siden Indus med Hans Svensson i 1990 blev nummer fem og hvor Ourasi vandt sin fjerde sejr i løbet. At en danskfødt hest kommer til start i Prix d’Amerique.

I 2003 startede Steen Juul danskejede, men amerikanskfødte Legendary Lover K, som blev nummer syv.

Det har i det hele taget været meget sparsomt med dansk deltagelse.

Kun to danske ekvipager  – altså hest og kusk – har deltaget i Prix d’Amerique gennem årene.

Det var Willy B med Thomas Hansen i 1949, der sluttede uplaceret og legendariske Tarok med Jørn Laursen, der i 1980 blev nummer fire, hvor Eleazar med Leopold Verroken sejrede.

Desuden har danskfødte, men svenskejede Casino Hedevang startet, men den sluttede uplaceret – det samme gjorde finskejede Uno Boy.

Prix d’Amerique køres over 2700 meter volte og har en samlet præmiesum på 1 million Euro med 450.000 Euro til vinderen. Der er præmier til de syv første heste. Der må max starte 18 heste i løbet.