TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

“Troede jeg havde opbrugt kvoten”

af | 17. mar 2019 | Nyheder

Henrik Lønborg må ikke støtte på foden i mindst fire uger, men har planer om at konstruere en speciel vogn, så han på et tidspunkt kan deltage i den daglige træningen.

-Det er godt man har internettet, men familien truer med at lukke for det fordi jeg har købt så meget de sidste par dage! griner Henrik Lønborg, da Travservice.dk kontakter ham på mobilen søndag formiddag.

Henrik Lønborg med benet i gips må følge løbene på Ipad fra sofaen. Foto: Heidi Lønborg

Fredag middag blev Århus-træneren sparket af en hest under træningen, så nu venter mindst fire uger på ryggen, og det har Henrik Lønborg det ikke godt med.

-Det er frustrerende bare at ligge her og se ud på alt det, der skal gøres. Jeg troede ellers at jeg havde opbrugt kvoten. Jeg har engang brækket armen, da Una Frost tabte et hovednummerskilt og en anden gang slog Temptation Bit mig ud af vognen under opvarmningen, så jeg synes da, at jeg har taget min del, men det var åbenbart ikke tilfældet, siger Henrik Lønborg, som ikke har nogen ulykkesforsikring, der dækker denne type “arbejdsskader”.

-Hos forsikringsselskaberne sidestilles travtrænere med drageflyvere og formel 1-kørere. Vi har prøvet at få en fælles forsikring i trænerforeningens regi, men den slags forsikringer kan man næsten ikke betale sig fra. Det er voldsomt dyrt.

-Heldigvis er Heidi flink til at hjælpe med at muge inden hun kører på arbejde om morgenen. Ellers hænger det på vores staldpige Louise, som har taget det store læs det sidste par dage, men jeg har et møde med en staldmand i morgen, som jeg regner med at ansætte for en periode.

Ole opfinder
Som de fleste travtrænere er Henrik Lønborg gjort af et specielt stof, og han har det ikke godt med bare at “fise den af” på sofaen, selvom lægerne på Horsens Sygehus siger han skal tage den med ro.

-Lige nu kan jeg kun humpe lidt rundt med et par krykker, men vi har 1. sal på huset, så det er noget skidt, siger Henrik Lønborg.

-Jeg har læst på nettet, at man ikke må støtte på foden de første fire uger med den type skader, men de sagde seks uger på sygehuset, og med en meget løftet pegefinger fik jeg at vide, at jeg skulle overholde det hvis jeg ikke ville halte resten af mine dage. Vi må se hvad de siger når jeg får taget et nyt røntgenbillede om en uge.

-Jeg ved endnu ikke hvem der skal køre staldens heste i løb i den kommende tid, men jeg håber da snart at kunne deltage lidt i træningen. Vi har talt om at konstruere en speciel vogn, så jeg kan blive løftet fra hest til hest – jeg har altid været lidt af en opfinder – men nu må vi se hvad der sker.

Henrik Lønborg har pt. 25 heste i træning. Mandag skulle han ha’ kørt fire heste i Skive, som Michael Lønborg i stedet overtager.