TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Troede der var omstart

af | 27. jul 2014 | Nyheder

Amatørkusken Evald Jensen, der lørdag blev udelukket resten af året for uforsvarlig kørsel på Billund Trav, troede der var omstart og derfor vendte han om kort efter start.

– Der var en bagfra, der råbte, at  der var omstart, og derfor tog jeg min hest op og kørte op i banen, fortæller Evald Jensen.  Jeg kunne se de andre fortsatte, men tænkte, at de nok tog op i svinget.

Evald Jensen begyndte at køre stille og roligt tilbage mod startstedet mens feltet fortsatte, og da han begyndte at volte var der optræk til en kollision.

– Jeg var sekunder fra at trykke på knappen til omstart, siger Bent Koch, dommer på Billund Trav.

Over højtaleren forsøgte man at gøre Evald Jensen opmærksom på at feltet var på vej, og at han skulle køre ind på den lille bane på inderkredsen.

– Men det er umuligt at høre noget på langsiden –først da jeg kom hen til startstedet kunne jeg høre noget, men jeg kunne jo ikke bare køre ind på den lille bane, siger Evald Jensen.

– Der er jo ingen indkørsel, men en grøft, og havde jeg forsøgt at forcere den, så kunne jeg være faldet af sulkyen, siger Evald Jensen.

-I stedet vendte jeg og kørte op i banen, så jeg ikke var til gene for feltet.

– Jeg havde hele tiden tjek på, hvor feltet var, og for mig at se var der ingen grund til panik, men det er klart, at Dommerkomiteen kunne ikke vide, at jeg var klar over, at feltet ville komme igen, siger Evald Jensen.

– Jeg er meget ked af denne episode, som helt sikkert vil blive udlagt med, at det  skete fordi at jeg er 77 år, siger Evald Jensen videre. – Jeg hører udmærket,  for jeg har lige fået nye høreapparater, og jeg er ikke den eneste, der har problemer med at høre højtaleranlægget på langsiden på Billund Trav.

Dommerkomiteen på Billund Trav inddrog Evald Jensens licens med øjeblikkelig virkning, og det er nu op til DTC at afgøre, hvornår han kan få det igen.