TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Travkrig mellem Frankrig og Sverige

af | 31. jul 2014 | Nyheder

Diskvalifikationen af Un Mec d’Heripre i Hugo Åbergs Memorial har virkelig sat sindene i kog i Frankrig, hvor ledende kuske og trænere har meddelt, at de fremover boykotter Sverige og svensk travsport.

Jean Michel Bazire boykotter svenske travsport

Jean Michel Bazire boykotter svenske travsport

– Det er her en skandale – en svensk hest var aldrig blevet diskvalificeret for den situation, er konsensus i den debat, der har rejst sig i Frankrig.

– Jeg kører aldrig mere i Sverige, og jeg synes at svenske heste fremover skal belastes med 50% af deres startpræmiesum, når de starter her i Frankrig, sagde Frankrigs førende kusk, Jean Michel Bazire i går i et interview på væddeløbskanalen Equidia.

Det er den generelle opfattelse blandt franske travkuske, at de ikke bliver behandlet fair– læs i højere grad for bøde – når de deltager i løb i Sverige.  – Ja, de føler sig forfulgte.

. Jeg har gennem årene kørt meget i Sverige, og har oplevet situationer som den, der førte til diskvalifikation af Un Mec d’Heripre lavet af svenske kuske, uden der skete noget, siger Jos Verbeeck – også til Equidia.

Fabrice Souloy, der træner Un Mec d’Heripre har flere svenske heste i sin træning –og han blev spurgt, om han ville sende dem væk?

– Nej, de svenske hesteejere har sendt hestene i træning hos mig for at starte i Frankrig – ikke i Sverige, svarede Souloy, som man hekker ikke skal vente starter heste i Sverige lige med det samme.

Baggrunden for den situation, der nu er opstået, er at man ikke i travsporten har ens regler.

I Frankrig var denne episode næppe blevet påtalt, mens den bliver det i Sverige.

Den aktuelle problemstilling var noget som træner Richard Westerink forudså, da han satte Jos Verbeeck af Timoko og i stedet valgte Bjørn Goop til at køre hesten i Elitloppet.

Resultatet kender vi –  Timoko vandt.