TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

“To sejre i aften er bedste reklame”

af | Nyheder

Jensen-CasperX-C9D5852

Casper Jensen tager om få timer hul på en ny epoke i sit 34-årige lange liv. Det sker, når han via to starter i aftenens Billund-program for første gang står opført som selvstændig træner.

–      Og den bedste reklame er vel to sejre i aften! lyder det fra den nybagte træner på vej i transporten.

Men hvad var baggrunden for at kaste sig ud i noget så usikkert som selvstændig travtræner i Danmark anno 2014?

–      Jamen, som beslagsmed på noget nær fuldtid kan jeg jo ikke længere køre som jockey ved min far, så enten skulle det være med amatørlicens eller også denne løsning med egen trænervirksomhed. Og helt ærligt så synes jeg ikke, at det over for de mange amatørkuske vil være rimeligt, hvis jeg skulle køre som amatør. Jeg er ikke bedre end dem, men har trods alt kørt mange løb, og så har jeg måske også adgang til ved givne lejligheder at køre rigtig fine heste for andre. Derved er vilkårene efter min mening ikke længere rimelige over for amatørerne, forklarer Casper Jensen.

Aktuelt er der fire heste i stalden, men Casper Jensens ambitioner rækker da til mere end det.

–      Vi har en lille gård heroppe i Støvring med plads til syv heste, og så kan jeg køre gennem skoven til Hovhedegaard og bruge de fine faciliteter dér, så det bliver ikke meget mere optimalt.

–      Min kæreste arbejder 30 timer om ugen, mens jeg selv bruger tre-fire dage om ugen til smedevirksomheden, så samtidig med hjælp fra en kammerat træner vi faktisk kun 1,3 hest pr. mand lige nu, lyder det fra Casper med et smil om læben.

–      Det betyder også, at der er plads til lidt flere heste, og så må vi se, hvordan tingene udvikler sig. Er det de ”rigtige heste”, så vil det måske nok gå ud over jobbet som beslagsmed, men nu ser vi tiden an.

Trænergerningen indledes som nævnt med to starter i Billund i aften, og Casper Jensen er faktisk optimistisk på vegne af dem begge.

–      Urakas Gilbak (1. løb) har trænet rigtig fint og virker ganske nem at have med at gøre. Jeg kender jo ikke modstanderne, og der er jo trods alt tale om en debutant, men jeg vurderer min hest til at kunne omkring 1.17-1.18, og det bør trods alt række et stykke.

–      Theis Gilbak (7. løb) er storebror til Urakas og har også fin fart i kroppen. Det er faktisk lidt af et tilfælde, at han endnu ikke har sejret, men det skyldes mere manglende held end manglende evner. Han er ikke helt hvæsset endnu, men har kapaciteten til at kunne være med fremme i aften. Og også fra bagspor.

–      Og som nævnt – den bedste reklame for mig vil jo være to sejre i aften, slutter Casper Jensen.