TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Thomsen og svenskerne

af | 11. jul 2014 | Nyheder

NFT-træneren Henrik Thomsen har i flere år købt heste på de store svenske auktioner – og med stor held og dygtighed. Det er heste som Joss Q C, Lass Honneur, Scherzo Brodde, Omaha, Maigold, M T Guzzinati, M T Illustrious og Stud Muffin.

Torsdag aften vandt Henrik Thomsen med såvel M T Illustrious (Quite Easy) og Stud Muffin (Varenne).

M T Illustrious er en fire-årig hoppe, der har sat rekord 1.13.7og har tjent 160.511 SEK.

– Hende købte jeg på den svenske Opdrætterforenings internetauktion for 25.000 SEK, og hun har udviklet sig fornuftigt, men jeg tror, at min anden vinderhest fra i aftes, bliver meget bedre, siger Henrik Thomsen.

Stud Muffin venter Henrik Thomsen sig meget af. Foto Jan Pedersen

Stud Muffin venter Henrik Thomsen sig meget af. Foto Jan Pedersen

Det er den 3-årige Stud Muffin, som Henrik Thomsen købte for 130.000 SEK.

– Den hest har den rette indstilling til det at løbe væddeløb, og den har evnerne. Stud Muffin kan åbne fra start, han kan slappe af undervejs, og han kan lynhurtigt veksle tempo, fortæller Henrik Thomsen. – Uden for banen er den rolig og flegmatisk, og det er sådan en hest, man går og glæder sig til at skulle træne hver dag.

Henrik Thomsen begyndte sin ”svenske affære” for ni år siden.

– Jeg tog til auktion i Stockholm – bare for at se, hvordan  sådan en auktion forløb, men det endte med, at jeg havde købt tre heste, Joss Q C, Lass Honneur og Scherzo Brodde, mindes han.

-Puha – jeg havde det ikke ret godt, da jeg kom tilbage til hotellet og gik i seng. – jeg havde lige købt tre heste – den ville være svær at forklare konen!

– Men det løste sig da heldigvis, og inden jeg nåede færgen i Helsingborg den følgende dag, havde jeg solgt alle tre heste.

Og siden har Henrik Thomsen været fast gæst på de svenske auktioner, hvor han sammen med sin gode ven og hesteejer, Henrik Mortensen med held har købt flere heste.

En af de bedre har Omaha været.

Omaha nåede at tjene 600.000 SEK inden den for en god skilling blev solgt til Belgien.

– Jeg synes, at jeg kan få bedre kvalitet for mindre penge ved at købe svensk opdræt, siger Henrik Thomsen, og foreløbig er det jo gået ganske godt med de heste, vi har købt.

Henrik Thomsen

Henrik Thomsen

Fremtiden

Mørke skyer hænger over Nykøbing Falster Væddeløbsbane – trods det strålende sommervejr.

Udsigten til at banen måske skal lukke, kan ikke undgå at få indflydelse på Henrik Thomsen og hans træningsvirksomhed.

– Jeg ved ikke, hvad der skal ske, hvis banen lukker. Jeg har egen gård med fine træningsfaciliteter, og jeg tror ikke jeg kunne tænke mig at flytte til nogen anden bane, men måske vil jeg drosle ned og så køre som amatør.

– Hvis jeg skulle prøve noget andet, så kunne jeg godt tænke mig at blive privattræner for en stor hesteejer. Det at køre hestene til og se dem udvikle sig – det er noget af det mest fascinerende ved denne sport. Samtidig ville det også betyde en form for økonomisk frihed, når man ikke skal tænke på, at nu skal der skaffes penge til en ny langvogn eller sulky. –Så – jo det kunne jeg godt tænke mig, slutter Henrik Thomsen.