TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Talerstolen: Noget om kometer

af | 31. dec 2018 | Nyheder

Ved Hestesportens Galla i januar måned skal fem unge mennesker dyste om titlen som “Årets Travkomet” – men er det, populært sagt, ikke forkert at sammenligne æbler og appelsiner?

Det er jo ikke helt fair, at Christina K. Jørgensen, der først fik amatørlicens i fjor og næsten udelukkende kører/rider for en anden Århus-amatør, skal dyste mod Mads Hviid Nielsen, som – inden han kom “hjem” til Danmark – har kørt og vundet masser af løb i Sverige (hvor han vist nok også på et tidspunkt blev kåret som Årets Komet) og nu er førstemand hos en af landets førende trænere.

Jeg synes man skulle dele “Årets Travkomet” op i to kategorier for hhv. professionelle og amatører, hvor kandidaterne max. må ha’ haft licens i f.eks. fem år.

Det ville give meget bedre mening, hvis Christina K. Jørgensen skulle konkurrere mod Trine Urth og måske én til. De tre jockeyer (Nicklas Korfitsen, Mads Hviid Nielsen og Casper M. Nielsen) har trods alt mere ens betingelser og større muligheder for at køre løb.

Man kan altid diskuttere om det er de rigtige navne, der er nomineret – som tidligere bestyrelsesmedlem i Foreningen af Trav- og Galopjournalister, der oprindeligt stod for nomineringerne, ved jeg alt om, hvor mange verbale tæv man risikerer at få, hvis man har overset en kandidat – men personligt mener jeg, at Jeppe Rask i år er overset i kategorien “Årets Komet”.

Det er givetvis fordi han tidligere har vundet denne kategori, men på daværende tidspunkt (2013) var Jeppe Rask jockey og ansat hos Flemming Jensen; i dag er han som bekendt selvstændig træner på Skive Trav – og resultaterne taler for sig selv – så måske man kunne inddele “Komet-kategorien” endnu engang i amatører, staldansatte og trænere – men den slags beslutninger må være op til Gallakomiteen.

Den store interesse for Hestesportens Galla in mente, tror jeg ikke der vil blive problemer med at finde en sponsor til den/de ekstra kategori(er). 

De bedste Nytårshilsner og på gensyn til Hestesportens Galla 2019.

Henrik Berg