TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Tak for turen, Birger

af | 20. aug 2014 | Nyheder

Knud Mønster efter EM-sejren var en realitet Foto Gerard Forni

Knud Mønster efter EM-sejren var en realitet Foto Gerard Forni

Det første Knud Mønster gjorde, da han var kommet i stald efter at have vundet EM for professionelle travkuske, var at ringe til kollegaen Birger Jørgensen, der havde sagt nej tak til at deltage, hvorefter pladsen gik til Knud Mønster.

Knapt var Knud Mønster kommet ind i stalden efter EM-konkurrencens sidste løb på den svenske bane  Umåker,  før han havde fået fat i sin mobiltelefon og ringet kollegaen Birger Jørgensen op.

– Det følte jeg, at jeg skyldte ham. Hvis han ikke havde trukket sig, var jeg  jo ikke kommet med, fortæller en lidt mat Knud Mønster dagen derpå.KNUD-MONSTERWM4

– Det er nu ellers ikke fordi, vi festede så meget efter løbene i aftes – festen havde vi vist fået taget lidt forskud på efter mandagens løb, siger Knud Mønster videre.

Stabil og rolig kørsel var det, der var med til at sikre den anden danske sejr i EM for professionelle travkuske.

Men det alene gør det ikke – man skal også have marginalerne med sig – og så i øvrigt håbe på, at ens konkurrenter ikke klarer sig så godt.

I finaledagens 1. afdeling blev Knud Mønter slået på målfoto af tyske Michael Nimzcyk.

– Ja, og det var noget Birger havde bemærkninger til. Hvorfor lukkede du ham tyskeren ud, sagde han til mig, fortæller Knud Mønster videre.

– Men jeg blev snydt af, at Nimzcyk trak vattet allerede med små 500 meter tilbage, og derfor tænkte jeg, at han havde nok ikke så meget at køre med. Men nu her bagefter kan jeg jo godt se, at han blot gjorde, som man bruger i Tyskland, hvor man ikke må trække vattet i opløbet.

Men selv om det kostede mig 5 points, så gik det jo heldigvis.

Inden sidste afdeling vidste jeg, at jeg fortsat var førende, og jeg vidste også,  at jeg skulle håbe på, at hverken franskmanden eller hollænderen vandt, men ellers var det svært at holde styr på konkurrenterne, for pointstillingen kom først, da vi lå og kørte ude på banen.

– men jeg tænkte . nu kører du dit eget løb og forsøger at få den bedst mulige placering.

Det blev til en fjerdeplads i den sidste afdeling, hvor franskmanden Tony le Beller  ikke kom til start og hvor hollænderen Hugo Langeweg Jr blev nummer tre.

I alt scorede Knud Mønster 75  points i konkurrencen. Hvert point udløste 15 Euro, så i alt blev det til 1.125 Euro – eller cirka 8.400 kroner.

Så langt er der til Australien - eller er Knud bare lystfisker?? Foto Gerard Forni

Så langt er der til Australien – eller er Knud bare lystfisker?? Foto Gerard Forni

Herudover giver  Europamester 2014 også adgang til deltagelse i kampen om Verdensmesterskabet for travkuske, der afvikles i perioden den 21. februar -1. marts i Australien.

– Jeg har altid ønsket at komme til  Australien, så det er noget af en drøm, der nu går i opfyldelse, siger Knud Mønster.

– Det bliver selvfølgelig ikke til den store sightseeing tur, men alene det at komme til denne store verdensdel bliver helt sikkert en oplevelse. Det er noget, som jeg virkelig ser frem til!

På mandag bliver der lejlighed til at hylde den nybagte Europamester på NKI Racing Arena i Aalborg, men inden da skal Knud Mønster og familie lige et smut til Paris, for at se Repay Merci starte på Vincennes på lørdag.  Og selvfølgelig også se hvordan datteren Michelle trives i det franske.