TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Tålmodighed belønnes

af | 16. dec 2018 | Nyheder

4-årige Tootsie Brodda overraskede i Stodivisionen på Åby og gav Pauli Andersen årets største sejr som træner. 

Spillerne havde ikke de store forventninger til Tootsie Brodda (Farifant) i lørdagens hoppeløb på Åby, men efter mesterlig styring af Jeppe Juel var den svenskfødte 4-åring altså først på stregen i tiden 1.16,0/2140 meter til en førstepræmie på 100.000 SEK.

Målfoto fra Tootsie Broddas sejr på Åby

Dermed mere end fordoblede Tootsie Brodda, der ejes af Michael Nielsen, sin præmiesum, men der nu altid været store forventninger til hesten, der i sin tid blev solgt på den svenske Kriterieauktion til Örebro-træneren
Fredrik Söderberg for 35.000 SEK. 

Tootsie Brodde blev siden solgt til Preben og Frank Sørensen, og siden hen til Per Falck, inden hun i slutningen af 3-årssæsonen blev overtaget af den nuværende ejer.

-Tootsie Brodda er kørt til hos os og vi har egentlig altid haft store forventninger til hesten, men det er en meget stor hest, så det har været nødvendig med noget tålmodighed til at hun kunne udvikle sig, siger Pauli Andersen til Travservice.dk.

-Hun har utrolig stor fart, men har ikke haft kræfterne til det før nu og har virkelig gået nogle topløb de sidste tre-fire starter i Danmark.

-Der er ingen aktuelle planer; jeg har ikke fået set på propositionerne endnu, men Tootsie Brodda går i hvert fald ikke på juleferie lige nu. 

Masser af ungheste
Med Tootsie Broddas sejr passerede Pauli Andersens stald 600.000 kroner i indkørte præmier i år, hvor det er blevet til 13 sejre, men tilsammen har “Team Andersen” vundet langt flere løb. Pauli Andersen har således vundet otte løb, mens sønnike – jockey Kenneth Andersen – foreløbig er noteret for 25 sejre. 

Stalden tæller pt. 41 heste, heriblandt 13 1-åringer og 10 2-åringer, men ungheste har også altid været Pauli Andersens speciale. 

I år har staldens 2-åringer dog endnu ikke helt levet op til forventningerne. 

-Ericano (Calvin Capar) og Epoque (Great Challenger) har skuffet de seneste starter. Epoque er blevet tjekket i halsen; der er tydeligvis noget der irriterer ham når han stopper op så pludseligt. Han har faktisk kun gået ordentligt på Derbydagen, siger Pauli Andersen. 

Epoque efter sejren på Derbydagen. Foto: Martin Timm Holmstav

-Jeg håber vi får løst det og målet er da, at de skal være med i årgangsløbene næste år. Epoque er sendt på vinterferie, mens Ericano starter i Aalborg den 24. december, så vi kan redde lidt til julegaverne! 

-På længere sigt har vi også lidt forventninger til Eyecandy (Wishing Stone) og Eyre Flame (Racer Bourbon), der begge startede i 2-årsløbet på Åby i går. Jorma Kontio var meget glad for Eyre Flame, men pludselig sprang hun på den ene line og galopere – jeg ved ikke hvorfor. Det er en stor hoppe, der er lidt sent udviklet, men indeholder godt fart. 

Samarbejde med Jeppe
Pauli Andersen har som nævnt ikke færre end 13 1-åringer i stalden, så der er nok at se til for Aalborgs trænernestor. 

-Ja, vi har haft rigtig mange plage til tilkøring i år og stalden er blevet udvidet, så det er meget positivt, siger Pauli Andersen, som de sidste par år har haft et tæt samarbejde med trænerkollegaen Jeppe Juel.

-Vi har kørt alle Jeppes plage til og har dem som regel et par måneder eller tre. I år har vi bl.a. haft Fulton (Ready Cash), som jeg gerne ville ha’ beholdt, men den vil han gerne selv ha’ at lege med! griner Pauli Andersen.