TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Supergill død, 34 år gammel

af | 17. mar 2019 | Nyheder

En af verdens bedste avlshingste i nyere tid, Supergill er stille sovet ind på Allevamento Toniatti i Italien, 34 år gammel.

Supergill

Supergill, der var efter Super Bowl – Winkys Gill, vakte allerede som åring vakte opsigt, da han i 1986 blev solgt for 500.000 dollars, hvad der på det tidspunkt var rekordpris for en åring.

Han fik en fin løbskarriere, hvor han i 22 starter sejrede 8 gange, satte rekord 1.10.6 og tjente 664.194 dollars.

Supergill gik i avlen på Castleton Farm i Kentucky, der på det tidspunkt var et af USA’s største travstutterier og Supergill fik tilført mange fine hopper.

Det helt store gennembrud fik han dog ikke i USA, selv om han bl.a. blev fader til Hambletonianvinderen Malabar Man samt til Kentucky Futurity-vinderen Running Sea.

Malabar Man og Running Sea samt vallakken Supergrit, der i flere sæsoner var en af USA’s bedste ældre heste, blev de eneste millionærer Supergill producerede i USA ud af 472 føl.

I 1994 blev han solgt til Italien, hvor hans sidste føl blev født i 2014.

Classic Grand Cru. tArkivfoto Ole HIndby

Herhjemme har flere af hans sønner virket i avlen – ja, Classic Grand Cru gør det fortsat og havde så sent som i aftes en vinder i Aarhus i Master of Disaster.

Andre Supergill-sønner i dansk avl har været Gill’s Victory, der desværre døde alt for tidligt samt Earthquake, Mastery – og til dels Running Sea, der har været opstaldet på Bornholm i de senere år.

Gill’s Victory havde også en flot løbskarriere for Steen Juul, hvor den blev nummer to i internationale storløb som Copenhagen Cup, Oslo Grand Prix og Forus Open andenpladser ligesom han var nummer tre i Jubileumspokalen på Solvalla.

Supergills bedste europæiske afkom har så klart været den svenske hoppe, Giant Diablo, der satte verdensrekord for hopper med 1.08.5 og tjente 13.2 millioner SEK.

Bedste danske Supergill-afkom har Frøken Supergill været med 1.14.0 og 22.8.457 kroner.

Flere af Supergills hopper har virket i dansk avl – bl.a. Coccola Jet, der er moder til Ravenna 1.10.9 – 2.6 mio. kroner.