TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Starten på et europæisk travspil?

af | 24. okt 2014 | Nyheder

I aften er den belgiske bane Mons værter for det franske landsspil, Quintet. Det er første gang nogensinde, at et Quintet-løb bliver afviklet uden for Frankrig. Kan det være begyndelsen til at stort europæisk travspil?Mons logo

At det lige netop bliver Belgien, der bliver det første land, der arrangerer PMUs Quintet-spil, er ikke helt tilfældigt.

Frankrig og Belgien har i mange år arbejdet tæt sammen – både med avl og spil -og aftenens Quintet-spil er da også tilknyttet finalen i løbsserien, Tour Europeen du Trotteur Francais.

Her er blevet kørt fire afdelinger i hhv. Holland, Mallorca, Schweiz og Tyskland – hver doteret med 50.000 Euro, og nu køres finalen i aften med 100.000 Euro i præmiepuljen.

Løbsserien er – som navnet antyder – kun åben for fransk heste, og der ydes transporttilbud fra Frankrig og til banerne, hvor løbene er kørt. Men det er franskmændene, der kommer med pengepræmierne!

Desuden er der pointspræmier til de tre trænere og tre kuske, der har klaret sig bedst i løbene. Disse præmier er på hhv. 7.500, 5.000 og 2.250 Euro.

I flere år har der været talt om et stort internationalt spil på enten trav og galopløb. Men endnu er det blevet ved snakken.

Quintet-løbet i Mons kan måske vise vej!

Samtidig med løbene i Mons er der også løb på Vincennes, hvor Quintet-spillet ellers skulle have ligget.

I DanToto kan der spilles til løbene på Vincennes, hvor det nok er en god ide at satse på Jean Michel Bazire . han er i topform og vandt tre løb forleden.