TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Spansk traver til Oslo

af | 5. jun 2015 | Nyheder

Feltet til Oslo Grand Prix er komplet – torsdag faldt de sidste brikker på plads, og de omfattede bl.a. en spansk traver!

Jo, de fleste ved nok at der er travløb på Mallorca, men alligevel.

Spanien og travløb er ikke noget, der umiddelbart forbindes med hinanden. Og det på trods af, at der i Spanien er en meget stor og fin hestekultur.

Tænk bare på den Spanske Rideskole i Wien, der bygger på dressur-principper, der er udviklet i Spanien (deraf navnet) og i byen Jerez de La Frontera, der ligger små 100 kilometer fra Sevilla, findes den originale Spanske Rideskole, der absolut er et besøg værd.

Spanierne er glade for at køre heste -  her et femspand set under Feria de Caballo i Jerez de la Frontera. KB Foto

Spanierne er glade for at køre heste – her et femspand set under Feria de Caballo i Jerez de la Frontera. KB Foto

Spanierne er også meget glade for at køre med deres heste, og derfor kan det synes mærkeligt, at travløb aldrig er slået an som en hestesportsgren på den iberiske halvø.

Det er den imidlertid på Balearerne – øgruppen, der består af kendte ferieøer som Mallorca, Menorca og Ibiza, hvor der på hver ø  er travbaner der afvikler løb stort set året rundt.

På Mallorca er der to travbaner, Son Pardo og Manacor, og efterhånden er avlen blevet så seriøs, at vi kan finde afkom efter internationale tophingste som Love You, Super Arnie, Varenne, Buvetier d’Aunou m.fl. i løbene.

Den spanske deltager i Oslo Grand Prix hedder Trebol, er 8 år gammel og har den franske hingst, Hot Blues 1.11.8 som fader og den svenske hoppe Sally Can Wait (Prince Mystic) som moder.

Trebol kommer fra øen Menorca, hvor der er to travbaner!

Spanske Trebol der nu er inviteret til at starte i Oslo Grand Prix.

Spanske Trebol der nu er inviteret til at starte i Oslo Grand Prix. Foto Gerard Forni

Her indledte den karrieren med at vinde 6 sejre og to andenpladser i 12 starter som 2-åring, inden den blev sendt til Mallorca, hvor den startede og vandt sin 7. sejr inden årsskiftet.

Trebol gik fra sejr til sejr på Mallorca.

Den vandt det mallorcinske Derby, Gran Premio Nacional med en førstepræmie på 50.000 Euro, og den var ubesejret som 3- og 4 års på Son Pardo-banen i 17 starter!

Siden 2012 har den været stationeret i Frankrig, hvor den med succes har startet på Vincennes og har tjent 309.200 Euro og sat rekord 1.11.6.  Dertil kommer de 96.462 Euro, der har tjent i sit hjemland.

Den trænes og køres normalt af Gabriel Angel Pou Pou, der har vundet 677 sejre i sin karriere.

Trebol var den næstsidste hest, der blev inviteret til Oslo Grand Prix – den sidste invitation gik til norske Papagayo E, der har leveret nogle fine præstationer i Sverige og Norge i år. Senest var den nummer tre i 1.09.5a/1640 m på Gävle, hvor Mosaique Face vandt i 1.09.0 fulgt af Maven.

Feltet til Oslo Grand Prix ser således ud:

BBS Sugarlight (Norge)

Support Justice (Norge)

Papagayo E. (Norge)

Mosaique Face (Sverige)

Oasis Bi (Sverige)

Univers de Pan (Frankrig)

Ustinof du Vivier (Fankrig)

Vincennes (Frankrig)

Wind of the North (USA)

Trebol (Spanien)