TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Sølv til Pernille Rasmussen

af | 15. jun 2014 | Nyheder

EM-damer-2014

Kravet til den fynske travamatørkusk Pernille Rasmussen i kampen om Europamesterskabet for kvindelige amatørkuske var en sejr i den sidste afdeling søndag eftermiddag på Waregem-banen i Belgien – det kunne bringe hende op i medalje-rækken. Pernille Rasmusen vandt og det indbragte en Sølvmedalje.

Umiddelbart skulle en placering som nummer otte inden sidste løb i en kuskekonkurrence ikke være den bedste udgangsposition for at kunne opnå en plads på podiet.

Da der kun var syv deltagere – og de førende ikke deltog – så var muligheden der for Pernille Rasmussen.

– Men det så godt nok ikke for lyst ud, da jeg skulle varme min kørehest op, fortæller Pernille Rasmussen fra Belgien.

– Den havde fået lasso på (reb, der ligges ind  under overlæben. red anm.), og det betød, den var helt umulig. Den bukkesprang og ville slå mig ud af vognen – det var ingen god oplevelse, men til løbet tog man alt af den og i stedet fik den et skarpt bid på, og så var det jordens sødeste hest.

– Jeg havde spor 7 bag bilen og lod hesten finde sin rytme og for siden at sende den til spids. Herfra var det bare at køre sejren hjem – vi vandt ganske sikkert, siger Pernille Rasmussen.

– På forhånd havde jeg besluttet at jeg ville satse alt i dette løb. Jeg skulle jo vinde for at kunne have en medalje-chance, og så er det jo dejligt at det lykkedes.

Hesten som Pernille Rasmussen kørte til sejr var den franske 5-åring Viking Du Regard, der blot gjorde sin femte start i karrieren og nu vandt sin første sejr.

EM-vinder blev Suzy Jans Lavigne fra Belgien med 22 point foran Pernille Rasmussen med 20 point og Liss Karin Sandvik fra Norge med 19 point.