TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

“Sjovt at det endelig lykkedes”

af | 2. jan 2019 | Nyheder

René Kjær blev landschampion for første gang og tog derudover et par banechampionater på Fyn og Nykøbing F. Trav, men ærgrer sig over, at det glippede i Århus.

-Ja, det var helt sikkert sjovt at det endelig lykkedes, men det var irriterende, at jeg blev “knaldet” på stregen i Århus af Birger på færrest andenpladser – man er jo konkurrencemenneske, men det havde måske også været lige voldsomt nok hvis jeg havde snuppet både landschampionatet og slået ham på hans hjemmebane, griner René Kjær.

René Kjær – landschampion 2018. Foto: Martin Timm Holmstav

-Men jeg tabte det nok lidt selv på gulvet, for lige præcis i Århus havde jeg gjort for lidt for at få nogle flere køreture. Jeg skulle ha’ kæmpet lidt mere for det og spurgt et par af mine kollegaer, om jeg kunne få en køreture med nogle af deres heste, men det fik jeg altså ikke gjort.

-Jeg har jo efterhånden vundet en del championater på forskellige baner, så undervejs i sæsonen er det ikke noget jeg går og tænker så meget over, men til sidst fyldte landschampionatet da rigtig meget – ikke mindst fordi jeg ofte blev gjort opmærksom på det af journalister.

-Nu var det tilmed første gang jeg havde chancen for at blive landschampion, og så er det klart, at man gør lidt ekstra for at det skulle kunne lykkes. Og det kan godt være, at Birger Jørgensen og andre siger, at det ikke betyder noget, men det er løgn hvis man siger, at man ikke gør noget for at det skal lykkes – så meget konkurrencemennesker er vi sgu allesammen.

Gode odds
Med 133 sejre og 3.359.347 kroner satte René Kjær i 2018 personlig rekord hvad angår både antal sejre og indkørte præmier, og på dén baggrund er han naturligvis – endnu engang – nomineret som “Årets Travkusk” ved Hestesportens Galla på Hermans i Tivoli Friheden den 19. januar.

-Jeg har respekt for hvad de andre har opnået, men hvis det ikke skulle være i år (2018), hvor jeg vandt flere storløb og satte rekord med både sejre og indkørte præmier – ja, så ved jeg snart ikke hvornår; jeg tror mine odds er gode, smiler René Kjær.

Ups and downs
For en kusk, som årligt kører op mod 900 løb i både ind- og udland, byder en sæson selvsagt på både op- og nedture, og for René Kjærs vedkommende var Donatello Garbo (Wishing Stone) afgjort en af årets “opture” eller positive overraskelse, om man vil.

Donatello Garbo. Foto Martin Timm Halmstav

-Som 2-års viste han god fart, men der var vel ikke noget, der indikerede, at han skulle være en af årgangens bedste heste, som han har udviklet sig til, siger René Kjær.

-Men det er uheld, at han kun står med en enkelt storløbssejr (Dansk Avlsløb for Hingste & Vallakker) og andenpladser i både Jydsk 3-årings Grand Prix og Grand Circle 3-års Championat, for Donatello Garbo har gået fantastiske løb og har overrasket mig vildt meget. Han kan godt blive min Derbyvinder i 2019.

-Nu holder han vinterferie og hvis der er noget, Lindhardt Jensen skal prøve at forbedre til 4-årssæsonen, så at det at gøre Donatello Garbo mere starthurtig. Det er imidlertid svært at arbejde med og skal komme med tiden, men det er i hvert fald hans problem at han ikke kan åbne bedre. Det betyder jo, at han tit får nogle tunge løb.

Mens Donatello Garbo er blandt forhåndsfavoritterne til Dansk Trav Derby 2019, så er Eric The Eel (Muscle Hill) et godt bud på sejren i Kriteriet og de øvrige storløb for 3-åringerne.

-Han gik fantastisk i Auktionsløbet i Aalborg, men jeg indrømmer gerne, at da Erik The Eel hoppede sejren væk med en førstepræmie på 600.000 SEK i Breeders Course-finalen, var årets skuffelse, siger René Kjær.

-Det var svært at finde en grimasse, der kunne passe – og svært at finde ord i minutterne efter løbet, hvor en journalist stak en mikrofon op i ansigtet på mig; jeg havde mest lyst til at bide hætten (på mikrofonen, red.) af og spytte den ud igen!

-Bagefter viste det åbenbart, at der var et eller andet galt med hesten, der også galoperede i kvalifikationsløbet til et stort løb i Italien, så han blev efterfølgende taget ud af træning.

-Men jeg håber selvfølgelig at Eric The Eel bliver frisk igen og jeg er blevet lovet, at jeg skal køre ham i årgangsløbene i Danmark, så det glæder jeg mig rigtig meget til.