TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Sejrsprocent på 40

af | 4. maj 2019 | Nyheder

Michael Lønborg har fin succes som både træner og kusk, men overlader i løb altid staldens formentlig bedste hest til andre.

Svenskfødte og -ejede Dino Silvåkra (From Above) er blevet lidt af en reklamehest for Michael Lønborg med foreløbig seks sejre i år i syv starter – fem af disse er vundet med Knud Mønster i sulkyen og Skive-træneren får også chancen når Dino Silvåkra næste fredag kommer til start i Århus.

Dino Silvåkra efter en sejr i Århus. Foto: Ole Hindby

-Så længe det går godt, ser jeg ingen grund til at ændre på noget, siger Michael Lønborg om sit kuskevalg.

-Det startede jo i V75-løbet i Århus i december måned, hvor jeg havde både Ceton Simoni og Dino Silvåkra til start, og Knud Mønster kørte Dino for første gang. Det gik rigtig godt (parret blev nummer to) og eftersom begge heste fungerer bedst i Århus og tilhører samme klasse, ville de formentlig støde sammen flere gange, så i stedet for eventuelt at finde en ny kusk næste gang, indledte jeg et samarbejde med Knud – og det går som sagt stadig godt.

Med otte sejre i 17 starter i 2018 og ’19 har Dino Silvåkra været en af de heste, der har tegnet Lønborg-stalden udadtil, men den nu 7-årige vallak har også været et smut omkring både Martin Hansen, Johan Untersteiner og Robert Bergh.

-Dino Silvåkra blev kørt til hos Martin Hansen, som jeg havde et samarbejde med dengang jeg var hos Hans Adielsson og da hesten havde været i præmieløb i Sverige, forblev han i vores træning, fortæller Michael Lønborg.

-Kort tid efter stopper Hans Adielsson som travtræner og jeg overtager forretningen. Lige inden han stoppede, blev han kontaktet af en galopmand, som gerne ville ha’ ham til at købe en travhest, men Hans henviste til mig fordi jeg skulle overtage stalden, og på den måde fik jeg kontakt med
Roger Börjesson.

-På det tidspunkt ejede jeg hesten sammen med Palle Günther, men vi solgte 1/3 til Roger Börjesson. Vi flyttede så hjem til Danmark i 2015 og de købte mig ud af hesten, der kortvarigt gik i træning hos Palle Günther og derefter kom til først Johan Untersteiner og siden Robert Bergh.

-I sommeren 2016 blev Roger Börjesson eneejer af Dino Silvåkra og ringede senere (2017) og spurgte mig, om jeg ville ha’ hesten i træning – det sagde jeg selvfølgelig Ja til.

Fastlagt program
Dino Silvåkras seneste otte sejre er alle vundet på Jydsk Væddeløbsbane og det er også her man kan opleve den svenske sejrshest de kommende starter.

-Han starter førstkommende fredag, hvor han bliver meldt en del op i klassen under 375.000, men selvom de selvfølgelig har lidt mere hår på brystet i den klasse, løber de ikke fra ham, siger Michael Lønborg.

-Derefter gælder det et løb i Århus den 3. juni og så stayerløbet i Grand Prix-weekenden.

Planlægning er vigtig
Dino Silvåkras løbsprogram er et godt eksempel på Michael Lønborgs tankegang hvad angår kommende planer for staldens heste.

-Jeg bruger meget tid på at finde løb til hestene. Der er endnu længere hjem fra løbene på de forskellige baner, hvis det er gået dårligt og derfor synes jeg det er vigtigt, at man også tror på, at de kan løse opgaverne når man skriver til start, siger Michael Lønborg, som ikke tror det er tilfældigt, at successen “først” er kommet nu efter 3½ år i Danmark.

-Det har taget nogle år at falde til med et nyt sted og nye baner at træne på. Det tager tid at lære det hele at kende, men det samarbejde vi har – Christina (Olsson) og jeg – sammen med vores forskellige hjælpere, det fungerer bare.

“Den enes død …”
En anden ting, der fungerer for tiden er Michael Lønborgs samarbejde med Gitte Madsen, som har hyret Århus-kollegaen til flere af staldens heste mens en af Billund-trænerens faste kuske, René Kjær, som bekendt er sygemeldt.

-Det er jo det gamle ordsprog, “Den enes død – den andens brød” om igen, siger Michael Lønborg.

Michael Lønborgs seneste sejr med en hest fra Gitte Madsens stald: Time To Face på Fyens Væddeløbsbane i går. Foto: Kjeld Mikkelsen

-Det er en chance man må tage som ung træner, at hoppe ind som stand-in – og så er det vigtigt at forvalte chancerne så godt man bliver set. Det kan måske kaste nogle flere køreture af sig eller et samarbejde af anden art.

Ungheste på vej
Dino Silvåkra tegner sig for halvdelen af staldens sejre i år, men Michael Lønborg har også flere interessante ungheste klar i kulissen.

-Vi har bl.a. fire 3-åringer, der alle kommer ud i år og er mere eller mindre startklar. Jeg føler dog, at de ikke kan nå så meget i årgangssammenhæng i år, og derfor har jeg heller ikke så travlt, men de kommer inden for kort tid. Olympia Tile (no)(hp.e. Muscle Hill) skal i fremvisningsløb i Billund torsdag den 9. maj, mens Octopus Tile (no)(hp.e. Cantab Hall) skal i prøveløb dagen efter i Århus.

Stalden tæller også to 2-åringer, der får flg. ord med på vejen:

-Felis (hp.e. Broad Bahn) har haft en skade og lige været igennem en operation, så hun kommer først lidt senere, mens Passion Tile (no)(hp.e. Father Patrick) måske får et par starter sidst på året. Hun er ganske vist født sent, men er faktisk relativt langt i træningsforløbet.

Nåja, og så skal vi selvfølgelig heller ikke glemme staldens tidligere reklamehest, Leading Tile (Cantab Hall), der ikke har fungeret optimalt de seneste starter. Den svenskfødte hest har ellers gjort det rigtig fint tidligere med syv sejre inden for de første 12 starter og ni sejre i alt.

-Vi starter mere eller mindre forfra med Leading Tile, der får tre måneders pause og så starter vi med at træne igen, men der går nok fem-seks måneder inden han er klar til comeback, slutter Michael Lønborg, som foreløbig er noteret for 10 personlige sejre i år.

Stalden har vundet 12 løb i 30 starter – svarende til en sejrsprocent på 40.