TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Sæsonsejr nummer 12?

af | Nyheder

Jens Simonis sejrshest Cash Valley er i aften til start i V75 på Axevalla, hvor Flemming Jensen også er på plads. 

11 sejre i 16 starter vidner om en sejrshest udover det sædvanelige, så man forstår udmærket at Jens Simoni i dag “hæver overliggeren” og tager turen til Axevalla (350 km nord for Helsingør), der i aften er vært for den sidste V75-omgang inden Jul.

I skrivende stund er Cash Valley (Running Sea) næstfavorit i V75-4 afkrydset på 22 % af kuponerne – kun overgået af Global Raceway med 25 %.

Med startspor 2 kunne det ligne offensiv styring fra start, men Jens Simoni har andre planer:

Cash Valley med Jens Simoni. Foto: Kim Gudmand

-Med mindre jeg ikke kan holde ham fra start, så satser jeg på at køre et rygløb i dag. Opløbet på Axevalla er forholdsvis langt, så rent taktisk vil det være en fordel hvis jeg ikke kører i spids. Der er jo mange gode heste imod i dag, der højst sandsynligt kommer flyvende til sidst, så det vil være en klar fordel hvis jeg kan tage det lidt roligt fra start, siger Jens Simoni.

-Cash Valley kan godt blive lidt flegmatisk når han sidder i spids, formentlig fordi jeg har kørt mange af løbene fra spids og det er han nok blevet lidt træt af.

-Jeg var godt klar over, at når vi skulle til Sverige så skulle jeg fyre lidt op under ham, og det er også lykkedes. Jeg er lidt spændt på om jeg kan holde ham fra start eller om han virkelig er tændt for meget til, men han får et åbent hovedlag på og så tror jeg det går.

Lignede en gammel handicapper
Jens Simoni har lavet et imponerende stykke arbejde med Cash Valley siden han fik hesten i træning for godt to år siden. I år er det således blevet til 11 sejre i 14 starter, heraf ni på Lunden, hvor Stald Johanneslysts 4-årige vallak forlængst har sikret sig titlen som “Årets Sejrshest”.

-Han har løbet og udviklet sig og det passede godt med manageringen, at vi nu forsøger ham i V75 her sidst på året, siger Jens Simoni, som på trods af de fine resultater ikke har været helt tilfreds med Cash Valley hver gang.

-Vi har ikke været i tvivl om, at der har været noget, der har trykket ham, men det er ofte meget svært at finde årsagen. Nu har vi så været en tur oppe hos Jonas Tornell i Sverige, som fandt noget i krydset, som han har prøvet at behandle. Det viste sig, at der var nogle problemer med et af de to led i krydset, og efter han er blevet behandlet, har det helt klart ændret sig.

-Før lignede Cash Valley nærmest en 16-årig gammel handicapper flere dage efter et løb; han kravlede næsten ud i folden, men det er altså blevet meget bedre nu, så det virker som om vi har fået bugt med det. Man ved jo aldrig om det kommer igen, men nu ved vi i hvert fald hvad vi er oppe imod.

Mht. kommende starter, så har Jens Simoni allerede kig på en V75-start på Jägersro i januar måned.

-Jeg havde egentlig tænkt at han skulle en tur til dyrlægen mellem jul og nytår, men der er han (Jonas Tornell) i Dubai, så det bli’r ikke til noget. Men hvis Cash Valley ellers er frisk, er der et V75-løb på Jägersro den 13. januar, siger Jens Simoni.

-Hvis han bliver nummer et eller to i dag ryger han ganske vist op i en højere klasse og så må vi nok lægge andre planer, men hvis han kun får en mindre placering på Axevalla er vi stadig glade.

Aftenens løb på Axevalla starter kl. 17.40. Foruden Jens Simoni repræsenteres de danske farver også af Flemming Jensen, som er på plads med to heste – Miss Montechristo og Highspirit.

Baneprogram: KLIK HER