TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Satte banerekord i sæsondebut

af | 6. apr 2019 | Nyheder

Det var noget af en sæsondebut Søren Kolbergs 4-årige svenske Staro McMillan lavede fredag eftermiddag på Charlottenlund Travbane, hvor den sejrede overlegent for Steen Juul i ny banerekord.

Staro McMillan med Steen Juul sæsondebuterede i ny banerekord 1.14.1/2040 m volte. Foto Martin Timm Holmstav

Frem til fredag den 5. april 2019 havde ingen 4-årige traver løbet hurtigere i et løb i voltestart over normaldistance end Sire of Legacy, der i juni 2013, sejrede for sin træner Kenneth Nielsen i 1.14.5.

Den rekord forbedrede Staro McMillan (Raja Mirchi) til 1.14.1/2040 m, da den fredag eftermiddag vandt en overlegen sejr i Lundens 128 års Fødseldagsløb.

En anden sæsondebut, Donatello Garbo med Kenneth Nielsen forsøgte at hænge på i lang tid, men måtte slippe taget ind i opløbet, og besatte andenpladsen i 1.14.7/2040 m.

-Uha, det var spændende. Selv om han gik til start som storfavorit, så var jeg alligevel meget nervøs. Man ved jo aldrig om der er et eller andet i kroppen på hesten, der kommer til udtryk i løb, sagde Søren Kolberg efter den suveræne sejr i opvisningsstil.

-Det er dejligt at sæsondebuten nu er overstået, og nu må vi så se efter et løb til ham inden for de næste tre uger. Han skal ikke startede oftere end hver tredje uge – det er min plan med ham, og selv om han er meldt i både Kongepokalen og Sprintermástaren i Sverige, så tror jeg ikke, at vi starter ham der. Det er det svenske Derby, jeg går efter.

-Det vil være en stor oplevelse for mig, hvis jeg lille slagter fra Slagelse kunne have en hest med i det svenske Derby!

-Den oplevelse, jeg havde på Solvalla i fjor, hvor han startede i kriteriet var fantastisk – også selv om jeg dumpede og ikke fik sat en knægamache ordentligt på, sagde Søren Kolberg.

Også Lindhardt Jensens sæsondebutant, Donatello Garbo gjorde et godt indtryk.

Wishing Stone-sønnen, der efter Rene Kjærs uheld tidligere på dagen fik Kenneth Nielsen i sulkyen, så ikke ud til at være så hårdt trænet som Staro McMillan, da den var meget rund om maven.

En tredje sæsondebutant Hoppe Kriterie-vinderen Dicte Skovsende med Mads Hvid Nielsen var femte og sidst over mål i 1.16.0/2040 m.

Hårde betingelser.