Sådan køres og rides der i dag

I Danmark er der denne søndag løb på Bornholms Brand Park, hvor flere kendte professionelle travkuske atter tage turen til. I Norge afvikles Oslo Grand Prix og på galopbanen Bro Park uden for Stockholm rides nogle af årets største løb med dansk deltagelse.

Nye bestemmelser med virkning fra i dag betyder, at myndighederne  nu har givet tilladelse til, at alle personer med licens (alle licenstyper) samt personale ansat ved professionelle trænere, kan foretage opvarmning af heste.

Herudover kan der uddele ærespræmier og sejrbuketter, såfremt de behørige hensyn tages.

Der er også – om end begrænset adgang – for publikum.

På Bornholm kan  300 tilskuere overvære dagens løb fra pladser i banens restauration.

Men fortsat er det udelukkende professionelle travkuske, der kører i løbene og dagens kuske på Bornhokn er: Ulrik Christoffersen, Anders F. Jensen, Anders Rygaard Jensen, Peter Pedersen, Rene Jonassen, Jeppe Juel og Kenneth Andersen samt de lokale Kim Mortensen, John Gommans og Frank Mikkelsen.

Der er i alt 8 løb på programmet, der starter klokken 12.00.

Baneprogrammet kan downloades på dette link – klik her

En time tidligere en Bornholm starter løbene på Halmstad. Det er en breddeløb dag, hvor der er 10.000 SEK i førstepræmie i løbene.

Fire dansktrænede heste med danske kuske er til start.

I 4. løb 7 Zorn Brick med Gitte Hansen, i 5. løb 1 Dream med Erik Michael Drewsen og 10 Firestone med Axel Jacobsen og i 8. løb 8 Baloo Ice med Axel Jacobsen.

På Bjerke-banen i Oslo afgøres Oslo Grand Prix, der på grund af Coronasituationen blot har en førstepræmie på 350.000 NOK mod normalt i de senere år 1.5 million NOK!

Sidste års vinder, italienske 5 Vitruvio er på plads – nu med Björn Goop i sulkyen, og den er blandt favoritterne. Finske 1 Elian Web med Jorma Kontio kan meget vel føre fra start til mål.

Oslo Grand Prix køres klokken 17.20 og der er V75-spil til løbsdagen med spilstart klokken 15.00.

Tidligere år har der altid været mange danske heste og kuske til start. Det er der slet ikke i år.

Baneprogrammet til Bjerke kan downloades på dette link – klik her

På galopbanen Bro Park afvikles Gruppe 3-løbet, Stockholms Stora Pris med en samlet præmiesum på 1 mio. SEK med 600.000 SEK til vinderen.

Marc Stott-trænede 7 King David med Oliver Wilson er en af favoritterne. En anden er den norske 3 Duca di Como med Elione Chaves, der trænes af Catherine Erichsen. Duca di Como vandt for nyligt Pramms-løbet på Jägersro suverænt, mens King David kommer med en let sejr på Klampenborg i Copenhagen Golden Mile.

At Stockholm Stora Pris afgøres på græsset kan være i King Davids favør.