TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Readly Express imponerede mest

af | 15. okt 2016 | Nyheder

Favoritterne indfriede forventningerne i de tre storløb på Vincennes fredag aften, men det var svenske Readly Express, der imponerede mest.

Den svenske derbyvinder, Readly Express med Jorma Kontio kan nu også tituleres, Europa Derby-vinder efter at have leveret en meget stærk præstation på en regnvåd Vincennes.

Efter at have fået tredje spor rundt i første sving og siden dødens på førende Tobin Kronos, kunne Readly Express kæmpe sig forbi den førende til sejr i 1.12.0a/2100 m – Tobin Kronos med Ôrjan Kihlström fik noteret samme tid på andenpladsen.

-Jeg tog Readly Express roligt fra start, for han havde problemer med at få fæste på den våde bane, sagde Jorma Kontio efter sejren. -Da han havde travet sig ind kørte jeg fremad, og jeg var sådan set ikke nervøs for at vi ikke skulle kunne slå Tobin Kronos.

Det så ellers ud til at Readly Express var ved at have udspillet sin rolle rundt i opløbssvinget. Den hang på den indvendige line, og slog lidt med hovedet, og virkede som en en hest i problemer.

Men det var den ikke.

Sammen med Tobin Kronos rykkede Readly Express fra feltet med 400 meter tilbage, og nu var løbet udelukkende et opgør mellem disse to fine travere.

Readly Express med Jorma Kontio vinder Europa-derbyet foran Tobin Kronos med Ôrjan Kihlström-. Foto Gerard Forni

Readly Express med Jorma Kontio vinder Europa-derbyet foran Tobin Kronos med Ôrjan Kihlström-. Foto Gerard Forni

Midt i opløbet var intet afgjort, men Tobin Kronos kunne have en fordel, da Readly Express trak ned i banehn, og Kontios sulkyhjul kom ind bag Kihlströms hjul.

Kontio fik bakset sig fri og snart havde Readly Express overtaget ogt vandt sikkert med en halv længde.

-Måske for han en start mere i år, og det bliver i Breeders Crown – han skal tappes for sæd, så der bliver hverken tale om at starte ham i Criterium Continental eller Prix d’Amerique, sagde træneren Timo Nurmis efter sejren.

Men en start i Prix d’Amerique 2018 ville han ikke udelukke.

Europa-derbyet, Grand Prix de l’UET blev en mega-succes for svensk travsport, idet samtlige´fem præmietagere alle er trænet i Sverige – og det er sjettehesten også!!

Efter Readly Express, der fik 200.000 Euro i præmie, var det Tobin Kronos, In Vain Sund, Nappa Scar og Breidablicks Nubbe, der placerede sig i præmierækken, mens Bryssel var lige uden for.

I de to UET-championater blev det som ventet til franske sejre.

Django Riff med Yoann Lebourgeois havde let spil i 3 års Championatet. Foto9 Gerard Forni

Django Riff med Yoann Lebourgeois havde let spil i 3 års Championatet. Foto9 Gerard Forni

Først var det Django Riff med Yoann Lebourgeois, der sejrede sikkert i 1.14.a/2100 m i UETs 3 års Championat  foran en fint afsluttende Phantasm Soa med Ôrjan Kihlström i 1.14.4 og Moni Viking med Pierre Vercruysse i 1.14.5 – de to runner-ups er begge norske!

Siden var det aftenens største favorit Bold Eagle med Franck Nivard, der joggede sig til sejr i UEts 5 års Championat i 1.13.8a/2100 m fulgt af to andre franskmænd, Bolero Love med Gabriel Gelormini i samme tid, mens Baltic Charm med Eric Raffin bkev nummer tre i 1.14.0.

Her var norske Nelson Nora med Bjørn Goop nummer fire i 1.14.1.

Karrierens 9. sejr i et Gruppe 1.-løb til Bold Eagle i 5 års Championatet. Foto Gerard Forni

Karrierens 9. sejr i et Gruppe 1.-løb til Bold Eagle i 5 års Championatet. Foto Gerard Forni

Bold Eagle var spillet helt i bund og gav odds 1.10.

Readly Express gav 1.40, mens Django Riff gav 1.60.

En Vinder-raket på trioen havde givet 2.46 i odds!