TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Rapport fra Aså

af | 11. jul 2016 | Nyheder

I går blev der afviklet hestevæddeløb for 89. år i træk i Aså -. vi har fået en rapport fra løbsdagem og også en opfordring til at bakke op om den næste nordjyske væddeløbsdag i Pandrup,

Fra Jens Præstegaard har vi modtaget følgende:

Aså afviklede igår eftermiddagsde årlige hestevæddeløb på den hyggelige bane lige syd for byen. De første løb blev afviklet her i 1927.

Det blev igen en stor succes med 3.000 tilskuere, der sagtens kunne have været 4000, hvis ikke et regnvejr om formiddagen frem til første løbs afvikling helt sikkert holdt en del hjemme i stuerne.

Baneomsætningen (Vinder, Plads, 1/2 og Trio) nåede 140.000 på nær et par hundrede kr. Tal som de fleste professionelle baner herhjemme må misunde dem!asaa-loeb-2016

I øvrigt blev bonuspuljen på 5000 kr. i TRIO spillet udbetalt allerede i 1. løb, da der i dette løb kun fandtes een kombination med den rigtige trio-rækkefølge:

Heldigvis undgik vi i år igen større uheld, idet kun en enkelt rytter i et ponyløb faldt af hesten undervejs. Hun var hurtigt på benene igen og slap med overfladiske knubs.

Løbene (seks travløb, et Montè for travheste, to galopløb for store heste, et galopløb for ponnies, et Montè for ponnies og et galopløb for Islændere/tungeheste) var præget af “den gamle garde”, men der var heldigvis også nye deltagere, der kan føre traditionen videre.

Selvom der nok ikke skulle nævnes navne med fare for at glemme nogle, så udtrykker resultatlisten for travløbene tydeligt, hvem “Den gamle garde” på dette område omfatter, og uden dem ville løbene svært kunne gennemføres.Således vandtes travløbene af hhv.:

ONLY SKY kørt af Brian Eriksen

LOTUS GARDENIA kørt Kent Friborg

OSANA ENGELY kørt af Svend K. Adriansen

OLYMPOS kørt af Per Juul

NASHVILLE DK kørt af Bo Laursen

POETEN BLÅBJERG kørt af Per Ryberg

Montèløbet vandtrs af

NANNI LM med Nanna Skovsgaard

Det kan også nævnes, at de to galopløb for “store” heste begge vandtes af NEW TRACK med Rikke Munk Sørensen.

Endelig skal det da nævnes, at Formanden for Centralforbundet, Lindhart Jensen fra Aarhus, “viste flaget” og stillede op med sin halvmilliomnær, RECON (US), der i to løb dog ikke nåede frem i trio rækken.

På vej ud af opløbssvinget på Pandrup-banen.

På vej ud af opløbssvinget på Pandrup-banen.

Søndag d. 7 august afvikles så løbene i Pandrup, og det bliver i år for 83. gang.

Løbene har her været afholdt siden 1934 uden afbrydelse! Enkelte løbsdage er blevet indstillet inden programmets afslutning og en enkelt flyttet en uge på grund af vejrliget, men ingen løbsdage er nogensinde blevet helt aflyst i de 82 år!

Banen, der er etableret permanent, er placeret midt i Pandrup by.

De foreløbige anmeldelser tyder også her på et tolv-løbs program, blandt andet med deltagelse på kuskesiden af de professionelle Kent Friborg, Kenneth Andersen og Kasper K. Andersen.

Man kan nå at tilmelde sig endnu, selvom den officielle anmeldelsesfrist ervar igår, idet programmet først sendes tiltrykning i næste uge. Propositioner mm. kan ses her:

http://www.pandrup.dk/index.php?page=hestevaddelob