TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Propulsion slog Bold Eagle

af | 31. dec 2017 | Nyheder

For tredje gang i træk måtte fransk travsports store stjerne, Bold Eagle indkassere et nederlag på hjemmebanen. Nytårsaftens dag var det svensktrænede Propulsion, der var for stærk.

Bold Eagle med Franck Nivard efter nederlaget. Foto Gerard Forni

Glansen er røget lidt af Bold Eagle, og de seneste starter har vist, at den er til at tale med.

Nu fik Bold Eagle med Franck Nivard dog heller ikke den allerbedste rejse i Prix de Bourgogne, hvor han sad langt nede i feltet undervejs.

Opløbssvinget rundt fulgte Bold Eagle med i ryg på Belina Josselyn med Jean Michel Bazire og ind på lige bane satte Nivard det angreb ind, som vi troede skulle blive udslagsgivende.

Men der var ikke den samme eksplosion i Bold Eagle, som vi har set tidligere.

Ganske vist tog den meter ind på Propulsion med Ôrjan Kihlström, men Bold Eagle blev aldrig nogen trussel for den svenskejede toptraver, der kunne gå over mål med ørehætten i behold i 1.10.5a/2100 m, mens Bold Eagle på andenpladsen noteredes for 1.10.6.

Propulsion med Ôrjan Kihlström vinder sikkert Prix de Bourgogne. Foto Gerard Forni

På tredjepladsen fulgte Briac Dark med Matthieu Abrivard, der trods anden startrække var tidligt fremme, og tog spids. Den blev dog ret hurtigt overladt til Propulsion, der førte løbet de sidste 1200 meter.

– Bold Eagle fik for langt frem. Det var en god hest, der vandt, erkendte Bold Eagles træner Sebastian Guarato efter løbet.

-Min nye Maharajah, konstaterede Ôrjan Kihlström efter løbet, mens træneren Daniel Redén var glad for, at hesten nu var kvalificeret til at starte i Prix d’Amerique.

En glad duo, Redén og Kihlström med Propulsion efter sejren,

Det samme er Briac Dark, mens Bold Eagle allerede var kvalificeret.

Løbets positive overraskelse var den svenske Day or Night In med Johan Untersteiner, der sluttede på femtepladsen i 1.11.0 – nummer fire var Billie de Montfort med David Thomain i 1.10.9.

På sjettepladsen Belina Josselyn, der igen startede med alle fire sko – hun løb 1.11.1 -. Samme tid fik nummer syv, Anna Mix med Bjørn Goop. Anna Mix var tæt på at forhale starten, idet hun stillede sig op og var ikke til at rokke, men ved fælles hjælp fik feltet hende lokket til at trave fremad igen. Lige efter Anna Mix kom Lionel, der aldrig fik frit løb i opløbet – den kom hjem i 1.11.1.

Bird Parker, der vandt Prix de Bourbonnais, var godt med fra start, men kunne ikke her blande sig i afgørelsen – han løb 1.11.3 på en 10. plads.

Propulsion gav 5,90 som vinder og er nu for alvor inde i Prix d’Amerique-sammenhæng sammen med en anden svensk hest, Readly Express.

SAS og Norwegian kan vist godt begynde at overveje at sætte ekstra fly ind til Paris i den sidste weekend i januar måned!