TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Proportionsforvrængning!

af | Nyheder

Indlæg til Talerstolen fra Karsten Stage

For 30 mill. kr. proportionsforvrængning!talerstol

Eller: Hestesporten distanceret af DR’s Underholdningsorkester. Absurd politisk skuespil. Når 30 mill. kr. og 30 mill. kr. ikke vægtes ens. Osv ….

Vælg selv din overskrift!

Min harme og frustration over politikernes skalten og valten med deres beslutninger – og konsekvenserne heraf – har nået nye højder.

For mens hestesportens livstruende situation, på grund af bortfaldet af 30 mill. kr. pr. år, næsten ikke har haft politikernes interesse, trods massive protester og 4 borgmestres fremmøde i Kulturministeriet, så har DR’s Underholdningsorkester nedlæggelsesplaner fået alle folketingspolitikerne op af stolene. Det er ren “Halløj på badehotellet!” når man betragter disse to sagers hændelsesforløb. Absurd skalten og valten med en hel sportsgrens skæbne og fremtid.

Hestesportens baggrund og svære fremtidsudsigter behøver jeg jo ikke at udpensle i dette forum – men det ser unægteligt noget dystert ud.

Lad os hellere kaste blikket på kampen om de manglende 30 mill. kr. til DR’s Underholdningsorkester.

Jeg synes at DR’s Underholdningsorkester er et fantastisk orkester og at DR indenfor egne økonomiske budgetrammer, burde kunne omfordele udgifterne, således at en nedlæggelse af orkesteret ikke var nødvendigt.

Lad os lige få nogle tal på bordet:

DR’s Underholdningsorkester består af 46 personer.

DR’s samlede indtægter (licens og øvrige indtægter) udgjorde i 2013 – hold lige fast – ufattelige kr. 4.180.000.000.

De manglende 30 mill. kr. til Underholdningsorkesteret udgør kun – hold lige fast igen –  0,7177 % af DR’s samlede indtægter.

Hvor svært er det lige omfordele eller at spare 0,7177% i et budget på over 4 mia. kr.?

Næ nej – det er åbenbart slet ikke muligt.

Man må have Folketinget på banen og der må piskes en folkelig stemning op – for der er stemmer i at redde hele Danmarks Underholdningsorkester – for det er trods alt 46 højtlønnede personer der står til at miste deres job. De må hjælpes!

Hvor mange jobs (og her taler vi absolut ikke om højtlønnede) det kommer til at koste indenfor Hestesporten på grund af de manglende famøse 30 mill. kr., er jeg ikke klar over.

Men at det ser dystert ud for os – kan man ikke benægte.

Jeg føler at Folketinget pisser os lige lodret ned ad nakken.

Det er absurd, manglende seriøsitet og manglende evne til at forholde sig ansvarsbevidst overfor en hel sportsgren. Især når vi sammenligner forløbet med DR’s Underholdningsorkester.

Men vi kan sikkert hyre dem til at spille til hestesportens begravelse!

Med venlig hilsen

Karsten Stage