TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Portræt af en travpioner

af | 22. mar 2019 | Nyheder

Travsportshistorie.dk bringer nu et portræt af Helmuth Storck, som i sin tid var med til at stifte Aarhus Travklub – der for nylig kunne fejre 90-års fødselsdag – og bl.a. vandt den første udgave af Jydsk 3-årings Grand Prix.

Helmuth Storck er sikkert ukendt for de fleste, men hans betydning for den århusianske travsport er uomtvistelig, og så har han som den formentlig eneste danske travtræner skrevet sine erindringer!

Erindringerne slutter ganske vist allerede i årene lige efter 2. verdenskrig, hvor han stoppede som træner, men giver alligevel et unik indblik i Helmuth Storcks liv – fra den tidlige barndom på Lolland i slutningen af 1900-tallet over de første år på Jydsk Væddeløbsbane i 1928/29 frem til afslutningen på hans trænerkarriere i 1947.

Han sluttede som en af Århus-banens førende træner, men starten på den professionelle karriere var alt andet end let:

De første år var svære for mig. Dem der var faglærte var så misundelige på mig og gjorde mig alt den skade, de kunne både i løbene og alle andre måder. Der var særlig en, som var meget aggressiv. Han skadede mig meget over for mine hesteejere, men var ikke selv noget værd som træner – men sådan nogle er altid de værste. 

For havde jeg en uheldig dag, så skulle han nok få fat i den hests ejer og få ham blæst op. for kunne de bare stjæle en hest fra mig, så troede de, at jeg, som var gået over fra amatør til træner og kunne få så og så meget ud af hestene, så kunne de sagtens få mere. Men det viste sig, at hvis de havde fået fat i en hest fra min stald, så kom den ret hurtigt tilbage igen, da den blev dårligere hos de andre, så da der var gået et par år, fik jeg mere lov at arbejde i fred, skriver Helmuth Storck bl.a. i sine erindringer.

KLIK HER for at læse portrættet af Helmuth Storck.