TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Portræt af en komet

af | 30. dec 2018 | Nyheder

Jockey Casper M. Nielsen har i år fået sit helt store gennembrud og ser frem til Hestesportens Galla i januar måned, hvor han endnu engang skal “dyste” mod sin storebror, Mads Hviid Nielsen. 

Med 20 sejre i 211 starter kan Casper Mølgaard Nielsen se tilbage på en meget flot sæson, hvor han er braget igennem som et af de nye stortalenter i dansk travsport – selvom han stadig har “et par længder” op til storebror, der forlængst har slået sit navn fast med syvtommersøm i både Danmark og Sverige.

Casper M. Nielsen. Foto: Hesselborg Foto

Der er dog trods alt også seks års forskel på de to brødre, som i øvrigt begge er nomineret ved Hestesportens Galla i næste måned – endda i samme kategori, “Årets Travkomet”, og selvom Mads Hviid Nielsen kan henvise til de bedste resultater (32 sejre og 1,3 mill. kroner i indkørte præmier) synes intet afgjort på forhånd.

I samme kategori er Trine Urth, Nicklas Korfitsen og Christina K. Jørgensen også nomineret.

-Jeg synes jo, at Mads burde vinde. Han har trods alt vundet Hoppe Kriteriet og den slags løb har ingen af os andre vundet, så han er min favorit, siger Casper M. Nielsen, som glæder sig til Hestesportens Galla på Hermans i Tivoli Friheden lørdag den 19. januar.

-Det er meget stort at være nomineret; det betyder jo, at nogen har lagt mærke til mig. Men jeg har også virkelig fået chancen i år og fået nogle muligheder, som jeg nogenlunde har levet op til og vundet mange sejre.

Arveligt belastet
Som den opmærksomme læser vil bemærke, har de to brødre ikke samme mellemnavn og det er der selvfølgelig en naturligvis forklaring på.

-Vi har kun samme far, Per “Fif” Nielsen, som har været staldmand hos bl.a. Gordon Dahl, så vi er jo lidt arveligt belastet, smiler Casper M. Nielsen, der i sin tid selv startede som staldmand hos Jan Dahlgaard i Skive.

-Mads var jo ansat hos Jan og jeg kom med ham derop hver lørdag og hyggede mig med det. Da Mads så stoppede, fortsatte jeg med at komme hos Jan, og da jeg blev skoletræt midt i 10. klasse, fik jeg i stedet job som staldmand.

-Jeg var hos Jan som fastansat i et par år, men ville gerne prøve noget nyt og se noget andet, efter at ha’ gået det samme sted i seks år, selvom jeg var meget glad for at være hos Jan – og så fik jeg altså job hos Kaj Jensen 1. maj sidste år.

Casper M. Nielsen efter sejren med Duke Esterel den 28. december på JVB. Foto: Ole Hindby

-Det er jo noget helt andet. Vi har mange flere heste og træner generelt på en anden måde. Vi kører som regel i hold med seks heste ad gangen, så der kommer jo nogle heste igennem i løbet af en dag.

-Jeg befinder mig godt med konceptet og føler egentlig, at det er lige så meget mit som det er Kajs – forstået på den måde, at alle de ansatte er sammen om det hele og jeg trives virkelig godt heroppe.

Fremtiden?
Som mange andre unge jockeyer har Casper M. Nielsen også en drøm om på et tidspunkt at blive selvstændig træner, men det ligger ikke lige rundt om hjørnet for den 20-årige jockey.

-Lige for tiden er jeg glad for hvor jeg er, og håber, at jeg får endnu flere køreture i fremtiden, siger Casper M. Nielsen, som i morgen slutter sæsonen med i alt fire køreture i Skive.