TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Peter Jensen mod Skive med endnu en debutvinder?

af | Nyheder

Træner Peter Jensen har i år startet fire af seks dansk opdrættede treåringer i sin stald og resultatet har været perfekt.

Verify Dust (Credit Winner), U S Male E P (Ganymede) og Wega Vang (Credit Winner) har alle vundet deres debut, og Viola Vang (Lindy Lane) var nummer to efter en i øvrigt stærk ophentning.

De to sidste er Vang (Lindy Lane), som debuterer torsdag i Skive og Winner Vang (Credit Winner), som er godkendt.

Inden vi kommer til chancevurderingerne for Vang og de to andre startheste i Skive, tog vi en snak med Peter Jensen om sine ungheste.

Hvad ligger bag succesen, Peter?

– Det er en kombination af mange ting; fine ungheste, dygtigt personale, ingen sygdom og tålmodige hesteejere. Det har været utroligt vigtigt for mig at vise, at jeg kan stå på egne ben, efter at Bo Westergård er rejst til Norge, og samtidigt er dette kuld det første, som vi selv har kørt til og ført frem. For Vang-hestenes vedkommende har jeg været med til at trække føllet ud af moderen og træne dem op, så det er klart, at vi er meget glade for de gode resultater, fortæller Peter Jensen og fortsætter.

– Det er i det hele taget meget vigtigt for mig, at vi på Vang Hovedgård fungerer som en helhed, hvor alle er med til at trække den samme vej, og det mærker jeg f.eks., når mit personale er med til at komme med gode idéer og vise interesse i at udvikle vores koncept.

Du har 52 heste på træningsliste, hvoraf hele 29 er toåringer, hvad er årsagen til det?

– Flere af toåringerne træner jeg op for Bo, og jeg er meget glad for, at der er så mange toåringer i stalden. Vi har ikke så mange startheste, og det betyder, at vi i hverdagen kan lægge meget tid på at træne hestene og koncentrere os om dette og samtidigt bevare glæden og spændingen, når vi skal starte hest.

–  Jeg er ikke så meget for at starte mine toåringer, da jeg har det med dem som i trafikken; at farten dræber. Alle mine toåringer har været inde på banen og gå et arbejde efter 1.45/1600m, og det klarer de selvfølgelig fint. Der er masser af fart i flere af dem, og det kan da også godt være, at vi godkender nogle af dem og måske også starter et par stykker, men det må tiden vise. Udgangspunktet er, at vi først og fremmest træner vores heste på gården, og så må de få rutinen i løb, afslutter Peter Jensen med at fortælle, inden snakken kommer ind på de tre startheste stalden har i Skive Skærtorsdag.

Vang debuterer i 1. løb og det er en hest Peter Jensen tror en del på.

– Hun er en type, som ikke har den store udstråling, men hun passer sit job og yder det hun skal, når det gælder. Hun har ikke set startvognen før, så det bliver testet af på dagen, men hun er en ukompliceret hest, så jeg forventer ikke, at det skal være et problem med autostart. Hun er den bedste chance af vores tre startheste.

I 5. løb gælder det Alphatron (From Above).

– Han er den stærkeste hest vi har i stalden, men han kan desværre ikke omsætte det i løb, da han ikke rigtigt forstår, hvad han skal. Jeg ændrer på udstyret, så han går fra et lukket til et åbent hovedlag og så får han et vatudtræk på. Han har hidtil gået med fast vat i ørene. Jeg tager starten som et løb for at se, hvor han står.

Den sidste starthest er Spark Rick (Com Hector) i 6. løb.

– Han har gået to flotte løb for os. Senest på Fyn var han tredje bag Razor Blade og Rockefeller fra spor 12 og holdte Indian Summer D bag sig, der sad i ryg på Spark Rick til slut. I betragtning af den beskedne førstepræmie er det blevet et vældigt godt besat løb, men jeg tror på, at han er en chance blandt de tre.

 

Verify Dust ved sin sejr i Skive

Verify Dust ved sin sejr i Skive