Om Steen Juul og EM – er Winston Sisa på vej tilbage? – Imponerende franske 3-åringer – over 300.000 tilskuere til væddeløb – og nedslående omsætningstal.
I denne uge skal Steen Juul forsvare de danske farver i kampen om Europamesterskabet for professionelle travkuske.
Sidst EM blev afviklet på vore breddegrader, vandt Knud Mønster titlen, og det gav ham en drømmerejse til Australien, hvor VM blev afviklet året efter.
Det venter der ikke for den kommende Europamester, idet VM afholdes i Skandinavien i forbindelse med travsportens verdenskongres, som arrangeres af Svensk Travsport i 2019.
Steen Juul er i øvrigt den af EM-deltagerne, der har vundet klart flest løb.
Den danske champion er ifølge arrangørerne god for 7.415 sejre, mens svenske Ulf Ohlsson har 5.431, norske Eirik Høitomt 4.638, franske Franck Nivard 3.014 og tyske Michael Nimczyk 2.042 – ingen af de øvrige EM-deltagere har vundet mere end 1000 sejre.
Steen Juul kan få en god start på EM-konkurrencen onsdag på Bjerke, idet han er vindertippet i koldblodsløbet!
Steen Juul skal køre endnu en vindertippet hest på Åby Travet dagen efter – og det er en hest, han kender godt fra tidligere, nemlig Torpedo W F, der nu trænes af Flemming Jensen.
Så at Winston Sisa var anmeldt til et løb på Vincennes forleden, men var slettet.
Den er formeldt til et løb på Enghien den 22. juli – og det er dagen efter årsdagen for den sidste start.
Måske sker comebacket her!
Løbene på Charlottenlund Travbane St Hans Aften vil blive husket for den manglende Tv-dækning hos Fast Track.
Det er første gang siden Racing Live havde premiere i 1996, at et nedbrud har været så totalt, at ingen af løbene kunne vises direkte på TV.
Fejlen var ikke på Lunden, men hos Telia, og den var tilsyneladende så kompliceret, at den ikke kunne findes og rettes lørdag aften.
På Lunden havde man lavet et tilbud til 199 kroner, der omfattede grillmad samt vand, øl eller vin ad libitum.
Det var en succes, for der blev udsolgt, men skal det gentages – og gerne på en anden dag, hvor mange ikke har traditioner for at være bestemte steder som på en St Hans Aften, så bør tilbuddet også omfatte entre samt program og det kan man sagtens tage 250 kroner for – og stadig få udsolgt af det antal billetter, som man nu vil sætte til salg.
Et sådant grill-arrangement sætter det sociale i fokus, og det var også det sociale, der var i fokus på Ascot-banen uden for London i sidste uge.
Her afviklede man verdens fineste væddeløbsmeeting, Royal Ascot, og ikke færre end 301.818 tilskuere overværede de fem løbsdage.
Alene i lørdags var der 74.417 tilskuere på Royal Ascot, hvor man ikke keder sig, selv om der er 30 minutter mellem løbene!
På Vincennes var der til søndagens storløb 8.136 tilskuere – det var noget bedre end i fjor, hvor der var 7.043.
Bold Eagle var selvsagt et trækplaster, og den leverede også varen og vandt sikkert Prix Rene Balliere for tredje gang i træk.
Men dagens mest imponerende præstationer stod de to 3-åringer Fado du Chene (Singalo) og Feeling Cash (Ready Cash), der gjorde op om sejren i Prix d’Essai.
Feeling Cash havde ført undervejs, men blev så at sige på målstregen fanget af Fado du Chené. De fik begge noteret 1.13.0/2700 m voltestart.
Det er ny fransk rekord på distancen og for en 3-åring.
Den gamle rekord var fra 2014 og sat af Bird Parker med 1.13.7, så det var noget af en forbedring.
De franske diskvalifikationsregler kostede storhesteejeren, Ecurie des Charmes 90.000 Euro, da staldens Feliciano (Ready Cash) blev diskvalificeret fra førstepladsen i Prix Albert Viel.
I stedet gik sejren til løbets mindst spillede hest, Fighter Smart (Uniclove) til 161 gange pengene!
Det var første sejr i år til Fighter Smart, der inden søndagens sejr havde tjent 69.500 Euro.
Østrigsk travsport har det ikke godt.
Ja, de må have det mere end skidt.
På årets største løbsdag – Derbydagen i går på Krieau-banen – blev den samlede omsætning i programmets 11 løb på 118.372 Euro – eller 880.000 kroner.
I derbyet var omsætningen alene på 32.977 Euro – 245.000 kroner!
Lørdag var der også løb på Krieau-banen, og her blev omsætningen på 23.029 Euro i seks løb – det er cirka 170.000 kroner.