Fine svenske 3-åringer – Stald KTAS har succes med spilleklub – hestespillet dykker – travsporten mangler dommere.
Der blev løbet hurtigt i Treåringernes Sommerpris på Årjäng-banen i Sverige lørdag eftermiddag. Løbet, der også var et udtagelsesløb til finalen i Breeders Course, vandtes af Betting Gangster med Carl Johan Jepson i 1.11.6a/16040 m. Dermed tangerede Betting Gangster sæsonrekorden, som Maze Runner satte den 4. juli på Lindesberg.
Betting Gangster har en afstamning, der forpligter som søn af Going Kronos og Viola Silas.
Begge forældre har været nogle af Sveriges bedste heste og tjente hhv. 6.6 mio. og 6.7 mio. kroner som aktive væddeløbere.
Foreløbig har 3-årige Betting Gangster, der trænes af Jerry Riordan, tjent 426.000 kroner i 8 starter, der er resulteret i 5 sejre.
Nærmest Betting Gangster lørdag var amerikanskfødte M S Triple J (Cantab Hall), der har lidt dansk tilknytning, idet den har samme moder som avlshingsten From Above US (Donato Hanover) i Maritas Victory.
M S Triple J, der ejes og trænes i Norge, løb 1.11.9. Samme tid fik også tredjehesten Zeus Bi (Donato Hanover) noteret.
Vi kender Stald KTAS som ejer af flere heste og arrangører af ture til travløb i ind- og udløb, men den driftige forening med forretningsfører Bent Rejkjær i spidsen, har også en succesrig spilleklub, der har 205 medlemmer.
-De 205 medlemmer har hver indskudt 200 kroner. Vi har nu spillet i tre måneder, og efter vi igen ramte V5 på Lunden fredag, er der et nettooverskud på 3.937 kroner, siger Bent Rejkjær.
-Vi har primært spillet til løbene på Lunden, Klampenborg og Nykøbing, men har vi heste til start på andre danske baner, så spiller vi også der. Alt vort spil bliver spillet på banen, således væddeløbsbanerne nyder godt at vort initiativ, siger Bent Rejkjær videre.
Det næste medlemsarrangement for Stald KTAS er allerede på plads.
Det er en tur til Bornholm den 29. september, hvortil 70 medlemmer har tilmeldt sig.
-Jeg har hørt at Charlotte Berg allerede nu er begyndt at søge efter ekstra toto-personale, for hun ved fra vore tidligere besøg, at vore medlemmer er flittige gæster i toto-boderne. Sidste år ramte vor tipsekspert Erik Bønning Larsen V5 på Bornholm til 10.000 kroner, slutter Bent Rejkjær.
Og apropos spil, så ser det ikke for godt ud for totalisatoromsætninger på væddeløbsbanerne.
Ganske vist mangler vi tallene fra første halvår i Danmark endnu, men den negative tendens er der, og øvrige steder i Europa er der også nedgang.
PMU i Frankrig er således gået 2.4% tilbage i første halvår, og en ny boss har varslet stramninger og besparelser for 30 millioner Euro i resten af 2018.
I Norge er omsætningen dykket med 4.8% i RiksToto i første halvår – en del af årsagen til nedgangen skal findes i, at alt spil nu skal registreres, og mange har måske ikke lyst til at blive kigget over skulderen,
Herhjemme trådte Dansk Travsports Centralforbund i den forløbne uge i karakter og tog beslutningen om at afskedige Rene Clausen som løbsdommer efter dennes dom i den store korruptionssag kaldet Atea-sagen.
Rene Clausen, der indtil sagen begyndte at rulle, var ansat som IT-driftschef i Region Sjælland, var den hovedtiltalte i korruptionssagen og blev idømt 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel samt konfiskering af 384.948 kroner.
Var det rigtigt af DTC at afskedige Rene Clausen som løbsdommer?
Efter min mening – ja, elvfølgelig!
Der er dem, der giver udtryk for, at i og med at Rene Clausen har appelleret byrettens dom, så har han fortsat en ren straffeattest og kan derfor udmærket fungerer som Løbsdommer på de danske travbaner.
Andre mener, at en appel ikke kan have en sådan opsættende virkning.
Rene Clausen er trods alt fundet skyldig i korruptionssagen og er dømt ved en dansk retsinstans.
Og så er der dem, der mener, at allerede da Rene Clausen blev anklaget i Atea-sagen, skulle hans virke som Løbsdommer have ophørt inden for travsporten.
Men DTC har haft holdningen, at så længe Rene Clausen ikke var dømt, så var han uskyldig.
I den forløbne uge reagerede DTC så – nok lidt vel sent på Byretsdommen, der var afsagt den 27. juni.
Men hele Rene Clausen-sagen har også sat fokus på et andet problem som Dansk Travsports Centralforbund og travsporten har.
Der mangler Løbsdommere!!
I den forløbne uge lagde Lunden et stillingsopslag om en dommer til løbsdagene ud, men om det giver resultat eller ej, det vides ikke.
Vi må håbe det?
Men har DTC eller landets væddeløbsbaner aktivt gjort noget for at søge efter dommer-aspiranter?
I de gode gamle dage var det jo almindeligt, at personerne i Dommertårnet var enten fra Politiet eller fra Hæren.
Har man forsøgt at kontakte personer med en sådan baggrund?
Har du lyst til at blive dommer på Lunden – så se stillingsopslaget på dette link – klik her