Om Skats nidkærhed overfor hesteejere
Det har længe været kendt at flere hesteejere har været i søgelyset hos Skat, og efter Rene Mammen onsdag i et indlæg i Talerstolen på travservice har beskrevet sine oplevelser med Skat, så er emnet for alvor kommet i fokus.
Det er efterhånden 6 år siden det banebrydende styresignal i Skat blev indført, hvorefter det blev muligt at drive ejerskabet af trav og galopheste professionelt- altså som en forretning med mulighed for momsrefusion samt fradrag for udgifter.
Det lå dog allerede dengang fast i Styresignalet, at det at eje en væddeløbshest ikke skulle være et tag-selv bord, men kun hvis man drev sit hestehold professionelt – det vil sige brugte professionelle trænere og søgte at optimere driften til et overskud – ville fradrag kunne opnås.
Det er sådan formuleret i Styresignalet:
Hold af væddeløbsheste anses for erhvervsmæssig, hvis virksomheden efter en teknisk-faglig vurdering kan anses for professionelt drevet og efter udløbet af etableringsfasen, der typisk er på 5-7 år, er overskudsgivende (rentabel) eller i hvert fald på længere sigt kan forventes blive overskudsgivende.
Med udgangspunkt i teksten i Styresignalet er det svært at forstå, at Skat ikke vil anerkende Rene Mammens regnskab for hans hestehold.
Mammen har altid haft sine heste i professionel træning, og han har benyttet anerkendte stutterier.
Hvad der også er interessant er, at kun i et enkelt år har Rene Mammens hesteregnskab givet underskud!!
Underskuddet fremkom, fordi det var nødvendigt at aflive Roxie Lavec efter en alvorlig skade!
Skatteminister Karsten Lauritzen må på banen, for følger Skat ikke Styresignalet og dets intentioner, så er det en bombe under professionalismen i dansk trav- og galopsport.