TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Nyt netværk med store planer

af | Nyheder

Bertel Maigaard – medejer af Hoppe Derbyvinderen Commit Boom Bay og flere andre heste – står i spidsen for et nyt netværk, Projekt Firkløver, som bl.a. vil kæmpe for at gøre det mere attraktivt at ha’ travheste i Danmark. 

Bertel Maigaard er sikkert ukendt for mange, men inden for det sidste års tid er den 35-årige forretningsmand ofte dukket op i medierne i forskellige sammenhænge, og derfor har Travservice.dk besluttet at sætte ham stævne til en snak om bl.a. Commit Boom Bay og Projekt Firkløver.

Bertel Maigaard i vindercirklen med Commit Boom Bay og Nicolaj Andersen

Sidstnævnte er navnet på et helt nyt netværk af hesteejere og opdrættere, som Bertel Maigaard har taget initiativ til og som foruden Bertel også består af Dorthe Christensen (opdrætter af Derbyvinderne I’m A Photo og Chock Nock), Preben Munch Kjærgaard (Stald Masiol), Jens Heide (Heide Racing), Jeanette og Jens Glud Hansen (Panamera Racing), John Kirketerp (Stald Sotto), Mona Zaremba (Stald Søndergaard), Jesper Nielsen (Amazing Dynamite), Niels Thomsen (Baltic Stable) og Niels Juel (Team Juel) – men hvad går det egentlig ud på?

-Vi er en flok hesteejere, der som mange andre har været frustreret over at udviklingen i dansk travsport går meget langsomt. Det virker til tider som om, at sporten er meget bureaukratisk i forhold til at få gennemført nye ting og derfor tager det utrolig lang tid, siger Bertel Maigaard.

-Man kan indimellem også fristes til at sige, at dem, der træffer beslutningerne i dansk travsport, ikke altid har de rette kompetencer i forhold til de beslutninger de skal tage, og i stedet for at være sure og skrive en masse på Facebook, har vi valgt en anden proces.

-De folk, som er med i netværket har alle nogle økonomiske muligheder, som har givet os nogle friheder og dermed også nogle forpligtelser over for travsporten, til at prøve at gøre en forskel i stedet for kun at brokke os – det fører alligevel oftest ingen steder hen. Derfor har vi lavet det her netværk, hvor vi bruger noget af energien på at lave nogle tiltag for at skubbe dansk travsport i den rigtige retning.

-Én af de vigtigste ting er præmierne. Det skal ikke nødvendigvis give overskud at være hesteejer, men det skal omvendt også løbe bare nogenlunde rundt for at man bliver ved med at synes at det er sjovt.

-I den sammenhæng har nogle være forargede over, at vi har købt en danskopdrættet hest, Peakster, der er i træning hos Björn Goop, men den er samtidig et lysende eksempel på en af vores pointer. I sin første start for os blev den nummer to og tjente 20.000 SEK, hvilket er nok til at betale regningen i den måned, mens en af mine andre heste – Dekanen K – for nylig var nummer to i Aalborg i tiden 1.14,7a/1600 meter og tjente 3.000 kroner. Det er er jo helt grotesk, at en 3-årig hest, der løber 14,7 ikke er i nærheden af at kunne betale den månedlige regning, og det er jo hverdag på de danske travbaner. Derfor skal hestene pine død ud og starte igen for bare at skabe lidt balance i regnskabet.

“Vi har en vis stemme”
Projekt Firkløver har holdt det første stiftende møde, hvor man fik styr på de forskellige praktiske detaljer og bl.a. fik formuleret en slags dagsorden for hvad man i virkeligheden kæmper for.

-For det første kan vi qva vores kompetencer byde ind med en masse idéer og for det andet kan vi være med til at investere i initiativer, der koster penge. Og i og med at vi tilsammen repræsenterer omkring 200 heste, har vi trods alt en vis stemme når vi siger noget, så jeg håber på at dansk travsports ledere vil lytte til os, siger Bertel Maigaard, som selv er økonomiuddannet og medejer af firmaet Maigaard & Molbech, der beskæftiger sig med kapital- og formueforvaltning.

-Jeg har været væk fra travsporten i mange år, men min familie har altid haft travheste, så jeg har egentlig altid interesseret mig for trav, siger Bertel Maigaard.

-Min morbror har haft heste hos Ole Bender i mange år og min morfar, Ejnar Kjær, opdrættede i sin tid Fjordlund-hestene. Jeg fik selv amatørlicens som 16-årig og vandt faktisk mit første løb i 1999 med Superb V J i hurtigklassen på Nykøbing F. Trav, men var så ude af sporten i en del år – først pga. min uddannelse og siden hen fordi jeg brugte al min tid på arbejdet.

-Jeg har været til Derby hvert år og fulgt lidt med på sidelinjen, men for et par år siden købte jeg Captain Photo sammen med Claus Kolin, som jeg har lært at kende fordi han var revisor for et firma, jeg har hjulpet. Det har så siden grebet om sig og jeg er på nuværende tidspunkt ejer eller medejer af seks heste: Commit Boom Bay, Bellucci, Captain Photo, Dekanen K, Peakster (s) og Gin Lady (s), som jeg fornylig købte på Wenngarn-auktionen i Sverige.

-Jeg er også kommet med i bestyrelsen i Jackpot Club og efter jeg har afholdt møder med bl.a. de forskellige spilleselskaber i Norden, er det gået op for mig hvor meget pres der er på sporten for at vi skal “performe” de næste par for ikke at ende med at køre ud over kløften. Det er mere vigtigt end nogensinde og jeg føler, at jeg har en forpligtelse til at prøve at være med til at gøre en forskel.

Nye initativer på vej
Projekt Firkløver mødes næste gang i Aalborg Store Pris-weekenden og umiddelbart herefter vil den brede offentlighed blive præsenteret for de første egentlig initiativer.

-Det er måske lidt plat at kalde netværket for Projekt Firkløver, men for det første har det noget med heste at gøre og for det andet er der reelt fire ting, vi skal kigge nærmere på: Spillerne, hesteejerne, opdrætterne og de aktive udøvere, som alle har brug for nogle bedre muligheder for at drive en fornuftige forretning, siger Bertel Maigaard.

-Vi afholder vores andet møde i forbindelse med Aalborg Store Pris, hvor vi skal bruge nogle timer sammen og bl.a. skal præsenteres for nogle af de initiativer, som et par stykker af os går og arbejder med.

-Det er så planen, at det skal kommunikeres ud enten via pressen eller på en anden måde, og så skal de første tiltag eksekveres forholdsvis hurtigt. Det hele bunder jo i, at alt for mange taler om alt muligt, men ingen gør noget, og jeg tror at vi som gruppe kan gøre en forskel.

-Det er selvfølgelig vigtigt at understrege, at når der kommer et nyt initiativ fra vores side, så løser det ikke alle problemer her og nu, men vi planlægger at sætte et eller to initiativer i søen ad gangen og så tager vi den derfra, slutter Bertel Maigaard.