TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Nyt kæmpeprojekt på JVB

af | 12. jan 2018 | Nyheder

Jydsk Væddeløbsbane har planer om at indrette verdens første hesteexperimentarium!

De fleste kender sikkert Experimentarium i Hellerup, der i 2016 kunne fejre 25-års fødselsdag, og nu kan vi alle godt begynde at øve os på et nyt ord: Hesteexperimentarium.

”Og hvad er så det?” – spørger de fleste sikkert.

– Hesteexperimentarium er et projekt, som er opstået gennem et frugtbart samarbejde mellem idémagerne fra det århusianske travmiljø, SEGES Heste og Jydsk Væddeløbsbane. Vi er netop nu i gang med at præsentere det hele for byrådet i Aarhus – og kan konstatere, at der lyttes med stor interesse, siger Jydsk Væddeløbsbanes bestyrelsesformand Paul Bjerring til Travservice.dk.

Idéen går lidt enkelt beskrevet ud på, at man tager Experimentarium i København og “krydser” det med alle aktiviteter fra hesteverdenen. Man kan f.eks. fortælle hestens historie, prøve at køre travløb, ride på en dressurhest, sko en hest og meget mere. Det hele er tænkt indrettet i tribunebygningerne på Jydsk Væddeløbsbane.

Jørgen Kold, chef for SEGES Heste ser store muligheder for Hesteexperimentariet:

– Jeg har helt fra projektets start været overbevist om, at Hesteexperimentariet har et stort potentiale. Det vil blive det første af sin slags i verden og med baggrund i den store interesse for hesten generelt i Danmark, så bør det blive et tilløbsstykke – ligesom et projekt af den art også vil kunne tiltrække sig opmærksomhed fra udlandet, hvor man i flere lande deler Danmarks store lidenskab for hesten.

Et så stort projekt kan selvfølgelig ikke stå klart i morgen, men hvordan ser planerne ud i den retning?

– Der forestår et stort stykke arbejde inden projektet evt. kan føres ud i livet. Ikke mindst skal der arbejdes hårdt på den politiske front og med finansieringen, men det er i første omgang håbet, at byrådet i Aarhus kan se mulighederne og potentialet i vores tanker. Så kan vi håbe, at det en dag bliver muligt at slå dørene op til verdens første Hesteexperimentarium, afslutter Paul Bjerring og Jørgen Kold.