TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Ny storsejr til Univers de Pan

af | 8. jun 2014 | Nyheder

Grand Criterium de Vitesse på Cagnes sur Mer, Finlandia Ajo  på Vermo og nu Oslo Grand Prix på Bjerke. Læg dertil bl.a. en andenplads i Prix de France på Vincennes.

Franske Univers de Pan med sin træner Philippe Daugeard har etableret sig i eliten i Europa, og det er næppe det sidste vi har hørt til denne flotte, veltravende sorte hingst.

Prix d’Amerique 2015 er det store mål –og det forstår man så godt.

Univers de Pan kan både speede og stå distance.

Univers de Pan med Philippe Daugeard vinder sikkert Oslo Grand Prix. Foto Gerard Forni

Univers de Pan med Philippe Daugeard vinder sikkert Oslo Grand Prix. Foto Gerard Forni

Han afgjorde Oslo Grand Prix til sin fordel på en sej speed de sidste 500 meter og sejrede i 1.11.9a/2100 m foran norske Support Justice med Geir Vegard Gundersen, der skyggede Univers de Pan i angrebet, mens Olympiatrav-vinderen Solvato med Veijo Heiskanen – efter flere trafikproblemer – nåede tredjepladsen – kort foran frontrunneren BBS Sugarlight med Peter Untersteiner – denne trio alle fik noteret 1.12.0.

På femtepladsen endnu en franskmand Roi de Lupin, der havde kort galop i første sving, hvor den fik revet Raja Michi med – den nåede iøvrigt sjettepladsen.

BBS Sugarlight lagde sædvanen tro hårdt ud og var alene i spids – 500m efter 1.09.3 – her forsøgte Solvato et overraskelsesangreb, men blev afvist og Heiskanen trak ned i inderbanen som tredje.

Kilometeren blev passeret efter 1.10.8, og nu var Un Mec d’Heripre med Bjørn Goop sendt frem udvendigt på den førende.

Det så ud til at Bjørn Goop havde styr på situationen fra dødens, men på opløbshjørnet blev det til galop-og så var alle muligheder åbne.

Kunne BBS Sugarlight holde hele vejen hjem?

Nej – dens kræfter var brugt midt i opløbet

, men den holdt nu godt ved.

Men midt i banen gik Univers du Pan afgørende frem og sejrede sikkert.

Førstepræmie 1.5 Mio NOK

Sidste års norske derby-vinder Support Justice var en meget positiv nummer to – og Solvato gik særdeles bensnærende og sluttede forrygende af udvendigt.