TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Ny storhesteejer med visioner

af | Nyheder

Kim Kærslund, som på rekordtid er blevet en af landets største hesteejere, vil gerne være med til at promovere den yngre generation i travsporten – og er i øvrigt ikke færdig med at investere i nye heste.

Interessen for travsport går tilbage til barndommen på Fyn, hvor Kim Kærslund voksede op tæt på Fyens Væddeløbsbane, men det var først i en “moden alder” at han fik lyst – og ikke mindst økonomi – til for alvor at engagere sig i sporten.

Kim Kærslund foran en af sine 20 pølsevogne

Som yngre havde han et mindre antal heste og forsøgte sig også som opdrætter på et mindre niveau, men i dag er 63-årige Kim Kærslund ejer eller medejer af i alt 27 heste – primært løbsheste, men også seks følhopper og fem føl, så troen på fremtiden er stor for den driftige forretningsmand.

-Med undtagelse af Cutty Sark, der er hos Mads Hviid Nielsen, er alle mine løbsheste i træning hos Kaj Jensen hos Hovhedegaard, siger Kim Kærslund.

-Det er helt fantastisk at komme heroppe, bl.a. fordi de er rigtig dygtige til at lave nogle sociale arrangementer som f.rks. Åbent Hus, og “den gamle mand” (Kaj Jensen, red.) knokler virkelig r…. ud af bukserne fra morgen til aften, hver eneste dag – det har jeg stor respekt for.

-Jeg vidste jo godt hvem han var, men jeg lærte først Kaj rigtigt at kende da han for fire år siden etablerede Stald Challenger 2016. Det syntes jeg lød interessant, så jeg ringede til ham og endte med at købe en andel.

-Siden er jeg blevet hængende, og det, der især tiltaler mig ved en mand som Kaj Jensen, er hans lyst til at gøre en masse for de unge mennesker, som f.eks. Casper M. Nielsen, Fredrik Krogh Olsen og Mads Hviid, som jo har stald på Hovhedegaard.

-Jeg vil også meget gerne være med til at give de unge kuske en masse køreture; jeg synes det er trist at se, hvor mange “gamle” travtrænere vi har i dag. Hvad sker der om 10 år når de ikke længere er aktive? Det er forfærdeligt at tænke på, og derfor vil jeg gerne være med til at give dem alle de chancer i løbene, de fortjener, så de forhåbentlig bliver hængende i sporten.

Det startede på Fyn
I dag bor Kim Kærslund i Slagelse, men han stammer som nævnt fra Odense og fattede hurtigt interesse for travhestene.

-Jeg gik i klasse med Torben Bendtsen (fynsk amatørkusk, red.) og begyndte at komme i Erik Madsens stald på Fyens Væddeløbsbane, hvor jeg også mødte Karsten Banke, der i dag er dommer og som jeg købte min første travhest sammen med.

-Senere da Bjarne Jeppesen kom til Fyn, flyttede jeg med over i hans stald, og vi havde nogle heste, som vi gik og hyggede os med, men ikke de store stjerner.

-Jeg forsøgte mig også lidt som opdrætter og har bl.a. opdrættet Hannibal K (1.12,7a-1,1 mill. kr), der som 3-års blev solgt til Norge og tjente over 1 million. Den gik senere til Malta og vandt i alt 27 løb.

-Der var så en længere pause, hvor jeg ikke var aktiv i travsporten, men fulgte med på afstand. Lysten og interessen var der, men tiden var der ikke, især ikke efter jeg startede mit eget firma.

-Jeg er uddannet revisor, men det blev lidt kedeligt, så jeg startede i stedet mit eget firma, Event Ekspressen, hvor jeg havde en pølsevogn, som jeg lejede ud til festlige lejligheder. Én blev til flere og i dag har vi 20 pølsevogne, ligesom vi også bl.a. tager ud med grillen og laver buffetter. Det vokser hele tiden; vi har lige lavet en ny afdeling i Skovlunde og vi beskæftiger fast ca. 30 mand samt et større antal deltidsansatte.

-Sjovt nok ligger firmaet få hundrede meter fra Søren Kolbergs firma, men selvom vi er konkurrenter, har vi et rigtig godt forhold og altså også en fælles interesse i travhestene.

Tænk anderledes
Kim Kærslund er bl.a. grossist for Langelænder-pølserne og dét samarbejde smitter også af på hans interesse for travsporten, idet de kuske, som kører med Kærslunds heste altid kører i de rød-hvide farver med Langelænder-logoet på ryggen.

-Jeg vil gerne køre travhestene som en forretning og bruger Langelænder som sponsor – det er en del af min kontrakt med dem; det er derfor der er råd til at ha’ så mange heste, siger Kim Kærslund.

-Der er et kæmpe hul i dansk travsport på det område, og jeg ville ønske, at mange flere firmaer blev mere involveret i travsporten. Det ville gavne alle parter.

Kim bl.a. har fire 2-åringer, Gaby Blåbjerg (Great Challenger), George Harrison (SE)(Ken Warkentin), Gin Tonic (Great Challenger) og Gold Ripasso (Love You) – de tre førstnævnte var alle med i Grand Prix-søndagens to 2-årsløb – samt 3-åringerne Farinelli Hastrup (Great Challenger), Fonseca (SE)(Great Challenger) og Frisk (Panne de Moteur).

-Jeg blev hurtigt bidt af det; det er også godt for mine to yngste børn på fem og seks år, som i øvrigt var med ude og køre i dag. Jeg startede med at købe én hest, der blev til to, som blev til mange flere, smiler Kim, som dog ikke mener, at han har “nok” endnu.

-Jeg er altid frisk på et godt tilbud, og der er ingen der siger, at det stopper her.

Seks følhopper
Kim Kærslund har som tidligere nævnt forsøgt sig som opdrætter for 20 år siden, men nu er han gået mere målrettet ind i det og har pt. selv fire følhopper:

Hausse du Gull (SE)(Offshore Dream) er i fol v/Nuncio
Celina Hastrup (Great Challenger) er i fol v/Hillustrious
Mavril Sas (IT)(Diamond Way) er i fol v/Who’s Who
Tarantino (ENS Snapshot) er bedækket med Wishing Stone, men endnu ikke konstateret drægtig

-Derudover er jeg medejer af to følhopper sammen med Britta Møller og Jesper Elbæk under pseudonymet JBK Group: Whoopie As (S J’s Photo) og My Love di Quattro (Love You), hvor sidstnævnte er i fol v/Cruzado Dela Noche, siger Kim.

Kims egne følhopper – med undtagelse af Mavril As, der pt. står på Menhammer – er opstaldet på Trøjborggård, mens JBK Group-hopperne står på Stutteri Hancock i Skive.

Plads til forbedringer
Som succesrig forretningsmand kunne Kim Kærslund måske være et værdifuldt aktiv for dansk travsport, men indtil videre har han ingen ambitioner om at kaste sig over travpolitik.

-Man har selvfølgelig sine meninger. Jeg forstår f.eks. ikke, at det var så vanskeligt for travsportens ledere at komme igennem til myndighederne under Corona-krisen. Når vi andre ringede, var de altid så åbne og hjælpsomme, så der trænger da givetvis til noget fornyelse, selvom nye folk ikke nødvendigvis kommer med de vises sten, siger han.

-Jeg synes jo f.eks. at man skulle involvere nogle flere forretningsfolk i sporten. Der har været masser af folk gennem tiderne, som har endt med at kaste håndklædet i ringen, så der er da helt sikkert ting, der kunne gøres bedre.

-En anden ting jeg har tænkt over, er, at man aldrig aner hvornår der er løb på den lokale bane. Da jeg i 90’erne kom sammen med seks gutter på Billund Trav, vidste vi altid, at der var trav torsdag aften – og alle de andre baner havde også deres faste dag, men sådan er det ikke mere.

-Men lige nu er mit største formål at gøre noget for de unge mennesker, som sporten skal leve af på længere sigt. Det er dem vi skal holde fast på!