Ny sejr til Bird Parker og Verbeeck

Jos. Verbeeck er fortsat udelukket fra at køre i Frankrig, men når træneren Philippe Allaire starter heste i udlandet, så kører Jos. Verbeeck dem. Og fredag vandt Verbeeck for fjerde gang i træk med toptraveren Bird Parker.

Jos. Verbeeck strækker armen triumferende i vejretm da han kører først over stregen med Bird Parker. Foto Gerard Forni

Bird Parker (Ready Cash) med Jos. Verbeeck var til start i finalen i løbsserien Finale Tour Europeen du Trotteur Francaise på Mons-banen i Belgien.

Løbsserien er arrangeret af det franske centralforbund Le Trot, og der køres indledende afdelinger på Mallorca, i Schweiz, i Tyskland, i Holland og i år var der finale i Belgien.

Løbsserien skal ses som en reklame for den franske traver, og Le Trot yder transporttilskud for fransktrænede heste til at starte i løbene i de andre lande.

Phillippe Allaire har matchet Bird Parker i nogle af seriens løb, og hver gang har Jos. Verbeeck siddet i sulkyen.

Bird Parker og Jos. Verbeeck har således vundet i såvel Schweiz som i Gelsenkirchen i Tyskland, og fredag var parret storfavorit til finale på Mons i Belgien. Et løb, der var doteret med 120.000 Euro med 48.000 Euro til vinderen.

Bird Parker sad i spids det meste af løbet og kunne vinde sikkert i 1.12.4a/2300 m foran Totem d’Azur med Junior Guelpa, mens Billie de Montfort med David Thomain besatte tredjepladsen. De fik begge noteret 1.12.6.

Anna Mix med J. van der Putte Jr var nummer fire i 1.12.8.

Mange ville vlære med til præmieoverrækkelse efter Bird Parker havde vundet finalen i Finalen i Tour Europeen. Foto Gerard Forni

Sejren var den femte i år til Bird Parker, og de fire er vundet med Jos. Verbeeck i sulkyen, mens Jean Philippe Monclin har vundet den femte.

Verbeecks og Bird Parkers første sejr kom den 29. august – også i Belgien, hvor parret vandt Grand Prix Waregem på Waregem-banen. Det løb indgik ikek i den franske løbsserie.

Tilbage til løbsdagen fredag på Mons, hvor det blev til en ny sejr til 2-årige Love Boy, der har den danske hoppe Merlot DK som moder.

Lover Boy (Conway Hall) vandt overlegent i 1.17.8a/1750 m – præmie 1.920 Euro.