TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Ny landshesteejerforening i støbeskeen

af | 22. maj 2024 | Nyheder

Når Breeders Club den 31. maj har ordinær generalforsamling på Fyens Væddeløbsbane, vil et af punkterne på dagsordenen være en omstrukturering af foreningen, så den bliver et talerør for såvel opdrættere som hesteejere.

I forslaget, der skal behandles, står der bl.a.

Forslaget er at Breeders Club fremadrettet bliver omstruktureret til en landsomfattende hesteejerforening.

Breeders Club vil fortsat have stor fokus på opdrættere som hesteejere, men vil fremover også inkludere andre målgrupper, som ejer travheste, væddeløbsheste, og andre der har tilknytning til travet.

-Vi vil fortsat have stor fokus på opdrætterne i Breeders Club, og bl.a. udvide vores hingstetilbud, fortæller formanden Stig Norsk, men samtidig føler vi også, at der på landsplan mangler et talerør for hesteejerne, og det er dem vi nu vil tage ind i vores forening.

-Det vi ønsker at gøre, er ingen konkurrent til de lokale hesteejerforeninger, der fortsat er på nogle baner, men et tilbud til alle landets hesteejere, der kan se fordelen i at kunne have en samlet stemme i såvel debatten som i den politiske ledelse af dansk travsport.

-Ved at udvide vores medlemskreds bliver der også mulighed for at sætte flere aktiviteter i gang for såvel opdrættere som hesteejere, siger Stig Norsk.

Der har tidligere været en landsforening for travhesteejere, der blev oprettet omkring 1990 og bl.a. havde markante travpolitikere som Erling Rügge og Peter Bødker som drivkraft.

I løbet af få år var denne forening så stærk, at den blev optaget i Dansk Travsports Centralforbund og således var stemmeberettiget på generalforsamlinger.

Desværre ebbede interessen for foreningen ud, og den blev opløst for fem-seks år siden.