TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Ny dopingsag

af | Nyheder

DTC har netop offentliggjort at Cody, der ejes af Stutteri Disney og trænes af Gordon Dahl har testet positiv efter en sejr i Billund.

Cody med Steen Juul var først over mål i Billund den 16. august. Foto KM Foto

 

Efter Cody vandt den 16. august på Billund Trav rejste vi her på travservice spørgsmålet om det rimelige i, at Cody fik lov til at beholde sejren, da hesten tydeligt var i pasgang over mål.

DTC kommenterede aldrig på sagen.

Nu bliver Codys sejr aktuel igen, da det viser sig, at hesten er testet positiv efter løbet!

DTC skriver:

I forbindelse med starten i Billund den 16.august 2017 (2.løb) blev der taget dopingprøve på Cody, der trænes af træner Gordon Dahl.

DTC har modtaget resultatet af A – prøven, der er positiv for procain.

B – prøven fra dopingprøven taget ved starten i Billund sendes til analyse på et fransk laboratorium.

Hvis analysen af B – prøven bekræfter resultatet fra A – prøven, overgives sagen til behandling i Skandinavisk Dopingkomité.

Træner Gordon Dahl har afgivet forklaring, ligesom relevante data er/vil blive indsamlet til brug ved udarbejdelsen af en udredning af sagen.

———–

Procain er et middel, der benyttes til at bedøve lokalt.

Cody vandt som nævnt det pågældende løb i Billund og har siden startet to gange. Først på Lunden, hvor den sluttede på en andenplads og senest den 27. spetember på Åby, hvor dne sluttede uplaceret,

 

Fakta om Skandinavisk Dopingkomité

Denne komite er dannet af dansk, svensk og norsk travsports i fællesskab og har til formål at udrede alle sager vedrørende doping og medicinering fra de tre lande. Dermed sikres en ensartet behandling af disse sager landene imellem.

I komitéen sidder en række eksperter fra de tre lande, og efter udredning af den enkelte sag er det komitéens opgave at komme med en vurdering, der efterfølgende sendes til forbundet i det land, hvor den positive dopingtest er blevet udtaget.

Vurderingen indeholder bl.a. en anbefaling til sanktioner i den enkelte sag, og det er så det respektive forbunds opgave at idømme evt. sanktioner.