TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Ny avlshingst til Danmark

af | 26. aug 2014 | Nyheder

I løbet af kort tid kommer den amerikansk-fødte Don Giovanni til Danmark, hvor den skal opstaldes hos træner Peter J. Hansen som avlshingst til næste år

Don Giovanni er 9 år gammel og er efter Yankee Glide – Supercilous ved Super Bowl og har rekord 1.10.8 samt som vinder på 1400 m bane Hoosier Park. Det var på det tidspunkt ny banerekord – den gamle var sat 15 år tidligere!!

Don GIovanni med Benny Christensen, ved sejren på Hoosier Park i Indianna i banerekord 1.10.8.

Don GIovanni med Benny Christensen ved sejren på Hoosier Park i Indiana i banerekord 1.10.8.

Don Giovanni har blot startet 60 gange i karrieren og har vundet 12 sejre og i alt 173.128 dollars.

Don Giovanni startede og vandt som 2-åring, og havde sin bedste sæson året efter med 5 sejre i 21 starter og en indtjening på 103.791 dollars.

Efter 4-årsæsonen gik han i stykker i et bagben, og kom hverken til start som 5 eller 6-åring.

–  Jeg faldt for Don Giovanni, da jeg så ham i folden hos Ely Rishaug i Canada, fortæller Benny Christensen, der har en fortid som træner ved Jydsk Væddeløbsbane.

– Han havde haft forskellige skader og havde derfor ikke startet i et par år, men jeg vidste, det var en hest med store evner, fortæller Benny Christensen videre.  – Jeg fik ham i gang, men en gaffebåndsskade har drillet ind i mellem, og derfor har han aldrig kunnet trænes for fuldt.

– Don Giovanni er en virkelig tophest, og når han bare var nogenlunde i orden, så vandt han så let som ingen ting, siger Benny Christensen.

I 2012 – som 7–åring – vendte Don Giovanni tilbage i løb. Det blev blot til fem starter, men det resulterede i tre sejre og rekorden blev forbedret til 1.11.0.

Året efter startede Don Giovanni tre gange – og satte ved sin enlige sejr banerekord på Hoosier Park med personlig rekord 1.10.8.

– Han var en utrolig kæmpe, der gav alt, hvad han havde i sig i løb, og derfor tror jeg meget på ham som avlshingst, siger Benny Christensen afslutningsvis.