TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Nordiske noter – 20.07.2018

af | 20. jul 2018 | Nyheder

Tycoon Conway Halls lillebroder gør det godt i Norge – Dansker fik 14 dages udelukkelse – Også i Finland får danske heste høje startspor.

Den tidligere Skive-hest, Ultra Modern Hanke, der er helbroder til elite-traveren Tycoon Conway Hall og som denne er opdrættet af Jürgen Hanke, gør det godt efter den er blevet solgt til Norge.

Her vandt den tirsdag aften sin anden sejr i anden start, og sejren på Bergen Travpark blev ganske let i 1.13.5a/1609 m for Øyvind Austevoll – præmie 16.000 NOK. Her var en anden tidligere Skive-hest, SK’s Sagitta nummer tre i 1.13.9.

I Sverige har sommerbanen ved Karlshamn (800 m) afviklet sit årlige juli-meeting, der består af to travdage, afviklet som Lunch-trav.

Byen Karlshamn afvikler samtidig en Østersø-festival, så der er mange mennesker i byen, og en del tog da også til travbanen, som er speciel på den måde, at tilskuerpladserne er på inderkredsen!

Der har været kørt onsdag og torsdag på Karlshamn-banen og torsdag var der 2.805 besøgende – det er dog færre end onsdag, hvor der var 3.165 besøgende.

Traditionen tro gæstede flere bornholmske travfolk Karlshamn-travet, og bedst gik det torsdag for Kenn Christoffersen, der besatte en andenplads med Jetset Onion i 1.15.2a/1680 m – præmie 11.000 SEK.

I samme løb var John Gommans nummer fem med Ray of Light, mens Lunden-amatøren Per Damberg kørte uplaceret med Traffic Lavec – han fik dog en hilsen med hjem i form af en bøde på 500 SEK for at have kørt uden for banens afmærkning.

Det var dog ikke noget i forhold til den straf som Jägersro-træneren Jørgen Lorentzen fik senere på dagen, hvor han med Stepping Stone kørte for snævert og trængte en konkurrent groft.

Det takserede Dommerkomiteen til en bøde på 1.200 SEK samt en udelukkelse på 14 dage!

Men femtepladsen fik Stepping Stone lov til at beholde.

Løbet vandtes af Classic Grand Cru-sønnen, Cool kørt af Markus Niklasson overlegent med 9 længder i 1.15.9a/1680 m – præmie 20.000 SEK.

Cool er opdrættet af Birte og Carsten Carstensen fra Fredensborg.

Fra dette løb skal det også med at bornholmske Marianne Fedlöw var nummer fire med Sorrento.

John Gommans havde udover Ray of Light også Wega Vang med til Karlshamn, og parret besatte en tredjeplads i årets sidste løb på banen!

Wega Vang løb 1.14.0a/1680 m og fik 7.500 SEK i præmie. Løbet vandtes af Tapiro Jet (Igor Font) med Peter Ingves i 1.12.9.

Vi har tidligere været inde på, at danske heste ofte får meget høje startnumre, når de starter i Sverige og Norge.

Vi kan nu tillægge, at det også gælder i Finland.

I morgen skal Tango Vang starte i den finske hurtigklasse på banen i Joensuu, og i feltet på 10 heste, har den trukket spor 9 – akkurat som i forrige start!

Tilbage til Norge, hvor en 6-årige amerikansk Muscle Hill-søn, Code Bon kørt af Magnus T. Gundersen vandt på imponerende vis i onsdags på Bjerke.

Code Bon sejrede efter behag i 1.11.6a/2100 m efter at have ført fra start.

Det var dens 5. sejr i seks starter siden importen fra USA.

Code Bon er som nævnt efter Muscle Hill, mens moderen er Wafs (Kadabra) – Wafs er i øvrigt søster til Flight Surgeon (Malabar Man) 1.11.8 – 80.482 dollars, der nu ejes af den nordjyske opdrætter, Kaj D. Jensen.

Flight Surgeon, der blev købt fra Sverige af nu afdøde Svend K. Adriansen, er bl.a. moder til 6-årige Pointillist (Andover Hall) 1.12.7 – 651.350 SEK samt 3-årige Adrian Fight (SJ’s Caviar) 1.14.9 – 19.600 kr. og 2-årige S A Photo (SJ’s Photo), der begge er i dansk eje.