TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

NFT-trænere: Vi må lukke

af | Nyheder

Med udsigten til at Car Center Racetrack ved Nykøbing F må lukke ved udgangen af 2014 ser to af banens største trænere ikke anden udvej end at deponere deres licenser – og måske fortsætte som amatører.

“Uden en travbane i Nykøbing kan vi ikke opretholde vort forretningsgrundlag, og vi ser derfor ingen anden udvej end at lukke vore træningsstalde.”

Sådan siger de to NFT-trænere Jens Arne Hansen og Henrik Thomsen samstemmende til travservice.dk

Jens Arne Hansen

Jens Arne Hansen

– Jeg har jo ikke de store kanoner i min stald, og vil derfor få svært ved at føre stalden videre, siger Jens Arne Hansen. – Det er meget vedmodigt, det der er ved at ske med Falster-banen.

– Jeg var med som 11-årig knægt, da banen startede i 1966, og min far fik licens året efter. Siden har hele familien haft travsporten som interesse med Nykøbing-banen som udgangspunkt, så den har betydet noget særligt for mig, siger Jens Arne Hansen.

Varemærket for Henrik Thomsen har altid været en lille stald med toptravere, men selv om han kun har brugt NFT-banen til at føre sine lovende ungheste frem, så ser han alligevel ingen mulighed for at fortsætte som professionel travtræner, når/hvis banen lukker.

– Min hesteejere vil sikkert fortsætte så længe de heste, de har, kan klare sig andre steder, men jeg får jo næppe den årlige tilgang af nye heste, som er nødvendig for at drive en træningsstald som min, siger Henrik Thomsen.

– Jeg elsker denne sport, og hvis jeg ikke kan fortsætte som travtræner, så bliver jeg amatør.

Overvejer du at flytte til Sverige eller noget andet sted?

Henrik Thomsen

Henrik Thomsen

– Nej, det tror jeg ikke på kan lade sig gøre, siger Henrik Thomsen,

– Det er utrolig sørgeligt, hvis beslutningen om at lukke Nykøbing-banen står fast.

– Banen har også en stor pony-afdeling, og når de har arrangement er der omkring 200 -300 familiemedlemmer og venner for at se løbene.

– Det er travsportens fødekæde, og en lukning vil derfor være katastrofal, slutter Henrik Thomsen.