TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Nej til udsættelse!!

af | 8. dec 2014 | Nyheder

Ifølge Kulturminister Marianne Jelved er det ikke muligt at udskyde ikrafttrædelsesdatoen for lovforslaget L23. Det skriver ministeren i et svar til Karin Nødgaard, DF.

Kulturminister Marianne Jelved.  Foto Nicolas Tobias Følsgaard

Kulturminister Marianne Jelved. Foto Nicolas Tobias Følsgaard

Der er ingen pardon. Håndtasken svinger igen – og Lov 23 skal bare vedtages, så den kan træde i kraft den 1. januar 2015.

Karin Nødgaard, Dansk Folkeparti havde ellers forespurgt om det ikke var muligt at udskyde ikrafttrædelsesdatoen for lovforslaget med f.eks. fire måneder, således at HFF i samarbejde med Danske Spil kunne blive færdig med det kommissorium, de arbejder på m h t en fremtidig drift af totalisatorspillet.

Men nej, siger Kulturminister Marianne Jelved.

Der vil både være politiske, juridiske og økonomiske konsekvenser af en udskydelse.

Så heller ikke der viste Marianne Jelved nogen form for forståelse for hestevæddeløbssporten.

Til gengæld må man sige, at såvel Danmarks Idrætsforbund som DGI kan gå velfornøjede ind i 2015, for efter lovforslaget vil de hver især få godt 7% mere i tilskud end tidligere.

Det er omkring 85 millioner kroner mere årligt, som hver af de to store idrætsorganisationer nu kan se frem til modtage..

Og 7% er lidt mindre end det Hestevæddeløbssporten hidtil har modtaget som kompensation for at have overdraget totalisatorbevillingen til Danske Spil. HFF fik 7,79%

Hestevæddeløbssporten skal fremover have sine penge – godt nok stadig fra Tipsnøglen,  men nu fra et punkt i loven der hedder 11,94% til andre idrætsformål. Og den pulje skal deles med andre.

Tænk sig, hvis der nu var nogle fornuftige politikere på Christiansborg, der kan se, at lovforslaget er pivgalt, og vi kan redde Hestevæddeløbssporten ved at tage lidt mere end 0,5% – ja, skriver en halv procent fra hver af de to idrætsorganisationer!!

Det er, hvad der skal flyttes, for at Hestevæddeløbssporten kan fortsætte og man samtidig kan få færdiggjort arbejdet med en ny struktur for totalisatorspillet!!!

Mere skal der ikke til!!!