TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Nedskæringer i Italien

af | 30. dec 2018 | Nyheder

Det kører virkelig dårligt for hestevæddeløbssporten i Italien, hvor omsætningen bare inden for de sidste 10 år er droppet med ikke mindre 85%. Banen i Rom er lukket og millionpræmiesummen i Derbyet er nu væk.

De dansede om guldkalven i italiensk travsport for bare 20 år siden.

Høje præmier i løbene – import af dyrt avlsmateriale fra USA.

Sådan er det ikke længere.

Gennem flere år har det haltet gevaldigt med udbetaling af løbspræmierne – selv om størrelsen af disse løbspræmier også blev mindre og mindre.

Spillet er raslet ned efter man åbnede for sportsbetting.

I 2008 blev der omsat for 2.2 milliarder Euro i italiensk trav- og galopsport – omregnet cirka 18 milliarder danske kroner – og noget mere end hvad der spilles for i dag på svenske trav- og galopløb!

I 2018 er der til dags dato blot omsat for 348 millioner Euro – 2.6 milliarder danske kroner.

En nedgang i spillet på omkring 85%!!!

Inden for de sidste 10 år er flere baner lukket.

San Siro-banen i Milano, der engang blev anset for Europas hurtigste travbane og som var banen, hvor storløb som Nationernes Pris og Orsi Mangelli blev afviklet.

San Siro-banen er lukket og det er samme er Italiens Derby-bane, Tordivalle også.

I Milano har man søgt at føre travsporten videre på La Maura-banen, men uden større held og de to nævnte storløb er nu flyttet til banen i Torino.

Efter Tordivalle lukkede, lavede man en travbane på inderkredsen af galopbanen, La Capannelle, men nu ser det ud som om at La Capannelle også er fortid.

Selskabet, der driver banen er gået i betalingsstandsning, og det er svært at forestille sig, at der atter skulle komme gang i løbene på denne historiske bane.

Midt i al elendigheden hævede man for to år siden præmiesummen i Derby Italiano til 1.001.000 Euro og gjorde dermed løbet til det højst doterede travløb i Europa.

For 2019 er præmiesummen dog nu bragt ned til hvad den var tidligere, nemlig 770.000 Euro.

I år havde man flyttet Derby Italiano fra Rom og til Napoli, og det bliver også i Napoli 2019-udgaven afvikles den 22. september.

Selv om spillet og interessen for italiensk travsport er gået stærkt tilbage, så har italiensk traveravl vel aldrig stået stærkere end for øjeblikket.

Italienske heste markerer sig med stor succes overalt i Europa.