Mord ved højlys dag

Elitloppsvinderen Timoko med Bjørn Goop blev regulært kørt ned af Uhlan du Val med Cedrix Megissier ud på sidste omgang i søndagens Gruppe 1-løb, Grand Prix de Wallonie på banen i Mons i Belgien søndag eftermiddag.

Det var mord ved højlys dag,  det den franske travkusk Cedric Megissier lavede overfor Timoko med Bjørn Goop.

Timoko var i spids, men op forbi publikum – efter omgangs kørsel – kom Uhlan du Val op udvendigt og forsøgte at gå forbi.

Uhlan du Val på vej forbi Timoko og lidt senere går den i banen og "klipper" tæerne på Elitloppsvinderen Timoko. Foto Gerard Forni

Uhlan du Val på vej forbi Timoko og lidt senere går den ned i banen og “klipper” tæerne på Elitloppsvinderen Timoko., der galoperer. Foto: Gerard Forni

Uhlan du Val klippede regulært tæerne på Timoko –løbets favorit til 25:10 – der galoperede og dermed var ude af løbet.

Uhlan de Val fik spids, men kræfterne var brugt i den hårde forcering mod spidsen, og Uhlan du Val sluttede uplaceret.

Nu vandtes løbet af næstfavoritten Roi de Lupin (Fleruon Perrine) med Anthony Barrier i 1.12.1a/2300 m foran de to italienske heste, Olmo Holz med Christophe Martens i 1.12.3 og Pascia Lest med Roberto Andreghetti i 1.12.5.

Roi du Lupin med Anthony Barrier vandt sikkert Foto Gerard Forni.

Cedric Megissier fik en måneds udelukkelse for sin handling – og det var vel billigt sluppet

Du kan se videoen  fra løbet med episoden –  vi kommer ind hvor hestene er på vej ud på sidste omgang med Timoko i spids og Uhlan du Val i angreb udvendigt.