Mesterskabstid

af | 16. okt 2016 | Nyheder

Man mÃ¥ væbne sig med tÃ¥lmodighed pÃ¥ Lunden søndag eftermiddag for dagens absolutte clou – Mesterskab for Danmark – køres som 10. og næstsidste løb.

Sådan så det ud, da Montgomery Hill med Jeppe Rask i fjor vandt Mesterskab for Damnmark Martin Timm Holmstav

Sådan så det ud, da Montgomery Hill med Jeppe Rask i fjor vandt Mesterskab for Danmark. Foto: Martin Timm Holmstav

Selv om der “kun” er syv heste bag startvognen ligner løbet en sportslig lækkerbidsken, der i sidste ende vil blive belønnet med 100.000 kr.

2015-vinderen Montgomery Hill er efterhånden blevet 12 år, men han vandt lodtrækningen og har trukket indersporet bag bilen, så mon ikke Flemming Jensen fyrer fra start for at forsvare spidsen?

Umiddelbart tager hverken Stand and Deliver, Nok’en Frækkert eller Obi-Wan en længde pÃ¥ ham udvendig fra, men det kan blive en hÃ¥rd spidskørsel og det kan heste som Takethem eller Repay Merci mÃ¥ske profitere af.

Spændende skal det i hvert fald blive at se hvordan det går i dette løb, der udelukkende er forbeholdt danske heste.

2- og 3-årsløb
Et rent 2-Ã¥rs- og 3-Ã¥rsløb er der ogsÃ¥ blevet plads til pÃ¥ programmet og vanen tro er det smÃ¥t med heste i den slags løb – bare seks heste kommer i hvert af dem.

Babyerne indleder i 1. løb og her kommer Come on Hugo som favorit for Bent Svendsen sammen med Dats Caballo fra Tomas Malmqvists træningskvarter.

Sidstnævnte har sejret i 1.17,6/1640 meter volte i sin debut, men Svendsen holder sin Dream Vacation-søn højt.

DTC’s 3-Ã¥rs serie ligner en Ã¥ben affære, hvor alle seks har en reel chance, men spændende bliver det at se om ubesejrede Basta (Ens Snapshot) ogsÃ¥ er det efter løbet.

Indersporet kan måske give lidt grus i maskineriet, men Jeppe Juel plejer at være mand for at løse den slags problemer i sulkyen.

Løbene køres søndag eftermiddag fra kl. 13.15 til ca. 16.45 og baneprogrammet kan downloades her: Baneprogram