TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Meget spændende følhopper til Danmark

af | 22. jan 2018 | Nyheder

Tvillingesøstrene Helle og Tanja Thorhauge i Nordjylland har inden for de seneste uger investeret i to meget spændende følhopper.

-Vi tror på en stor fremtid for dansk travsport, og derfor har vi nyligt erhvervet to følhopper mere til vort stutteri, siger Helle Thorhauge til travservice.

Og man må sige, at det er to meget spændende følhopper – den ene er moder til tophesten Mellby Viking, vinder af bl.a. Harper Hanovers Lopp og den anden har samme moder som avlshingsten Jaded og fik solgt løbsrettighederne i sit første afkom for ikke mindre end 1 mio. SEK!

Jo, det er unægtelig et par interessante og meget spændende følhopper tvillingeparret fra Nordjylland har erhvervet fra Sverige.

Vi lader dem selv fortælle om nyerhvervelserne:

Naomi de Lou

Naomi De Lou (FR), der er født 2001, ankom midt i december og er købt af Mellby Gård i Sverige.

Vi blev kontaktet af Mellby Gård for at høre om vi ville købe denne fine hoppe, inden buddet blev givet til andre.

Vi har tidligere har købt to andre hopper fra Mellby Gård, og blev meget glade for dette tilbud, og efter kort tids overvejelse, slog vi til, da det er sjældent at få mulighed for at få sådan en fin hoppe til stalden.

Naomi De Lou kan være besværlig at få i fol, men det opvejer den stamme, hun kommer fra, samt de resultater som hun har leveret i avlen.

Vi håber på, at kunne lave et par afkom og meget gerne en hoppe til fremtidig avl.

Hun er ikke i fol, og går til Great Challenger, som har en meget høj ifolingsprocent.

Naomi De Lou (f) er mor til bl.a. Mellby Viking (s), 3,5 mio. SEK -vinder af bl.a. Ôrebro Intn’l (2014 og 2015), Harper Hanovers Lopp 2014, Lyon Grand Prix Summer Meeting Stayer, Final 2015 og er avlshingst 2018 på Salsbro Stuteri i Sverige.

Stammen er fantastisk og indeholder navne som:

Giesolo De Lou (FR), European Champion 1999, vinder af utallige internationale storløb samt 1,7 mio. euro har samme moder som Naomi De Lou (f)).

Indy De Vive (f), avlshingst 1.11,9, vinder af ½ mio. euro – fader til bl.a. Ready Cash (f) – kommer også fra denne moderlinje ligesom andre avlshingste som Prix d’Amerique-vinderen Oyonnax (f), Arnaqueur (f) og Daguet Rapide (i).

Den anden hoppe er erhvervet fra Menhammar Stuteri, og ikke ankommet endnu.

Vi havde efterspurgt en hoppe, der var drægtig med Panne De Moteur (s) da vi har mistet vores egen hoppe, der var højdrægtig med ham, efter akut sygdom.

Vi tog kontakt til Menhammar, da ingen andre havde kunnet hjælpe, og de vendte tilbage med denne hoppe, og vi har efter overvejelser sagt ja tak til at købe hende.

Hun hedder Rigmarole (s), er ustartet efter Viking Kronos og Enough is Enough og er født i 2010.

Moderlinjen indeholder mange millionærer i de første led:

Moderen, Enough is Enough (s) er mor til bla. Jaded 1.09,7a-7,8 mio. SEK (avlshingst), og More Than Enough 1.11,3a – 1,3 mio. SEK

Mormor Lass Tiba er mor till Prince Apanage (s) 3,5 mio SEK og elitstoet Just About Enough mor til Perfectly Enough, 3,2 mio. SEK og Barracuda River, 1,8 mio SEK og mormors mor til Timbal (s) 2,6 mio. SEK.

Avlshingsten Jaded (s) har pt. succes med 4-årige Weekend Fun (s) 1.12,4a og 8 sejre i 16 starter samt en indtjening på 414.500 SEK

Rigmarole (s) er startet i avlen med første afkom født i 2015, hoppen Absurd (s) efter Muscle Hill (us), hvor løbsrettighederne blev solgt på Wenngarn Auktion 2016 til Roger Wallmann for 1 mio. SEK.

Babbel v From Above – Rigmarole, der blev solgt for 300.000 SEK. Foto Menhammar

Næste afkom Babbel (s) (hingst efter From Above) blev solgt på Kriterieauktionen 2017 for 300.000 SEK – det var den tredjedyreste af varmblods-plagene.

Rigmarole har hingst i 2017 efter Chocolatier (us), og er nu drægtig med Panne De Moteur (s).

Hun skal fole i slutningen af maj, og ny hingst er ikke valgt endnu, men vi overvejer Panne De Moteur igen, da han har været nem at bruge på frostsæd, idet vores hopper hver gang er blevet ifol i første forsøg.

I 2018 venter vi herudover kun et enkelt føl, der er efter Great Challenger (us) og vores eget opdræt Tini Wini Downs (Up front Larry) , der var et stort talent, men som ikke kunne holde til træningen pga. en dårlig ryg efter et fald på is som føl.

Vi har tre 3 nyblevne åringer, som er efter hhv. Broad Bahn – Zavira Kievitshof (hoppe) samt to hingste efter Panne De Moteur efter hhv. Tangee Boko og Princess Håleryd.

Dayton Downs strækker ud for Anders Pedersen.

Desuden har vi en 3-års hingst Dayton Downs efter Great Challenger (US) og Princess Håleryd (s) som er i træning hos Anders Pedersen, og som tegner positivt, for selvom størrelsen ikke er så stor (ca.152 cm), så er viljen og travet i top, slutter Helle Thorhauge.