Maven slog drengene

Den 5-årige hoppe Maven, der i forrige uge blev solgt for ikke mindre end 750.000 dollars, vandt i nat kvalifikationsløbet til Breeders Crown Open Trot.

på The Meadowlands.

Maven med Yannick Gingras var ene hoppe i feltet, men bedst. Lisa Photo

Spor 10 og ene hoppe i feltet. På forhånd var odds imod Maven med Yannick Gingras, der skulle starte for første gang or sin nye ejer Herb Liverman og far Jimmy Takters stald.

Men tingene løste sig perfekt for Maven fra det udvendige startspor. Hun sad først i tredje par udvendigt – så andet par – og på opløbshjørnet kunne Yannick Gingras sende hende i angreb.

Archangel med Brian Sears gik med, men kunne ikke følge Maven, der i løbets sidste fase blev udfordret af Your so Vain med Åke Svanstedt, der dog aldrig blev nogen rigtig trussel.

Maven sejrede  i 1.09.8 – samme tid fik Your so Vain på andenpladsen, mens Flanagan Memory besatte tredjepladsen i 1.10.1. På fjerdepladsen sluttede Wishing Stone med Matt Kakaley godt af og nu klar til karrierens sidste start i Breeders Crown-finalen på lørdag. Også Archangel og Arch Madness kvalificerede sig.

Også de 2-årige hingste var ude for at sikre sig pladser i finalen or deres aldersgruppe.

Pinkman, der nyligt vandt finalen i Valley Victory Rot, vandt sikkert og er klar til Breeders Crown-finalen. Lisa Photo

Her var der bemærkelsesværdigt at Peter Haugthon-vinderen Centurion Atm (SJ’s Caviar) med Åke Svanstedt ikke klarede cuttet. Parret sluttede på en syvendeplads i 1.11.6.

Her vandt Pinkman (Explosive Matter) med Yannick Gingras i 1.11.0, foran The Bank (Donato Hanover) med Jimmy Takter, der træner både nummer et og to.

Jimmy Takter er også manden bag den anden vinder blandt de 2-årige hingse, French Laundry (Muscles Yankee), som Brett Miller kørte til sejr i 1.11.6 foran Muscle Diamond (Muscle Hill) med John Campbell i samme tid.

French Landry med Brett Iller vandt den anden afdeling af de 2-årige hingstes kvalifikationsløb. Lisa Photo

French Landry med Brett MIller vandt den anden afdeling af de 2-årige hingstes kvalifikationsløb. Lisa Photo