TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Masters-finale for tredje gang

af | 11. sep 2014 | Nyheder

Når dansk travsport på søndag er værter for UET Trotting Masters finalen er det blot tredje gang dette storløb afvikles.forside-masters

Trotting Masters-konceptet, hvor der samles point i en række internationale storløb i UET-landene, blev født i 2012 som afløser for den hidtidige Grand Circuit-løbsserie, som Copenhagen Cup i øvrigt var en del af.

I Grand Circuit-serrien indgik hvert år 16-18 storløb, og her samlede tophestene points  og den hest, der havde samlet flest poits henover sæsonen var årets Grand Circuit-vinder.

Grand Circuit-serien blev indstiftet i 1956 og i 2002 bkev danskejede Legendary Lover K samlet vinder af serien.

Ideen med Trotting Masters var at lave et koncept, hvor Europas bedste heste samlede points henover sæsonen, og de 12 bedste skulle så mødes i en stor finale med en præmiesum på 500.000 Euro.

Ideen kan virke god på papiret, men i praksis er det endnu ikke lykkedes at samle de 12 topheste.

Det har flere årsager.

Nogen har indstillet karrieren, andre har løbspause og andre igen vil ikke tage på en forholdsvis lang rejse til banen, hvor Masters Finalen køres.

Da den første Masters-finale blev kørt på Solvalla i 2012, var den kun tre fransktrænede heste til start, selv om franske heste – qua deres mange veldoterede startmuligheder – altid præger toppen af listen.

Anderledes var det i fjor på Vincennes, hvor otte fransktrænede heste stillede op i feltet på 13.

I år er der – akkurat som på Solvalla –  tre fransktrænede heste med.

Den første Masters-finale vandt Sebastian K –  den anden vandt Ready Cash.

Og på søndag vinder – ???