TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Maharajah tilbage

af | 30. okt 2014 | Nyheder

Det blev ikke til den ventede sejr til Maharajah, der i aftes startede for første gang siden sejren i Prix d’Amerique, men den 9-årige publikumsfavorit var godkendt på en tredjeplads på Solvalla.

Interessen for Maharajahs come-back var enorm i svenske medier og på ATG Live – det svenske Racing Live-fulgte man direkte i fem timer alt omkring Maharajah op til dens start i The Owners Trophy, som var V86-spillets sidste afdeling.

Maharajah med Ôrjan Kihlström gik til start som storfavorit spillet ned til 20:10, men faldt på Jorma Kontios taktik bag spidshesten Checco Boko (Express It).

Det lykkedes nemlig Kontio at dæmpe tempoet så meget i løbet, at den første kilometer blev afviklet efter 1.16.2!

Ja, det var som Wedellsborg Mindeløb på Lunden i søndags.

Maharajah er ud på sidste omgang kommet frem på siden af førende Checco Boko. Kanal 75

Maharajah er ud på sidste omgang kommet frem på siden af førende Checco Boko. Kanal 75

Det lave tempo fik Kihlström til at sende Maharajah frem efter omgangs kørsel og op udvendigt på Checco Boko.

Og så blev tempoet skærpet.

Maharajah holdt godt ved til midt i opløbet, hvor det var klart, at Checco Boko kunne han ikke true, og Micciano Lung med Carl Erik Lindblom gik også forbi uden i banen,  således Maharajah sluttede på en tredjeplads i 1.13.4/2160 m.

Checco Boko vandt fra spids i 1.13.7 efter en sidste kilometer omkring 1.10.

Og netop på baggrund af at den sidste kilometer blev afviklet efter 1.10 og et udvendigt løb, må Maharajahs indsats siges af være godkendt.

Fra V86-løbene på Solvalla skal det med, at 2-årsstjernen Mister JP (Taurus Dream) med Bjørn Goop vandt sin fjerde sejr i lige så mange starter – vindertiden 1.15.8a/2140 m – nu gælder det Uppfödningsloppet.

I V86-spillet var det favoritterne, der vandt og derfor blev der ingen penge til rækker med 7 og 6 rigtige, så næste onsdag bliver der ekstra mange penge at skyde efter i denne spilleform.