TRAVSERVICE – GIVER DIG VIDEN OG NYHEDER OM TRAVSPORT I HELE VERDEN!

Nyheder


Find travservice på facebook

Løber de solen sort?

af | 24. maj 2015 | Nyheder

I de gode gamle dage stod der uden på Billund-programmet ”De løber solen sort i Billund”.  I eftermiddag gør de det måske, når banens årlige storløb, Sprintermesteren afvikles.billundtrav

Er det ikke ved at være på tide med en ny banerekord i Billund?

Det var i 2007, at Lamott med Knud Mønster i sulkyen vandt Sprintermesteren i banerekordtiden 1.11.7, og den rekord står stadig.

I 2010 var Okay Bee med Flemming Jensen nede og snuse til rekorden, da de vandt i 1.11.8.

Blandt de 10 heste, der er startmeldt til årets udgave af Sprintermesten har amerikanskfødte, men svensktrænede Higlight Ås (In Dix Huit) den bedste rekord med 1.11.6 – sat på en fjerdeplads på Hoosier Park i Indiana (1400 meter bane)

For 10 dage siden fik Highlight Ås sin europæiske debut på Jägersro, hvor den med sin træner Lutfi Kolgjini i sulkyen blev nummer to i 1.12.6 til Chocolate Day (Chocolatier) med Jørgen Sjunnesson.

Chocolate Day er også i feltet i eftermiddag –  nu med Johnny Takter i sulkyen – så der er lagt op til en revanchematch mellem de to. Der er også ny kusk på Highlight Ås, som Bent Svendsen kører.

Det ligner et opgør mellem disse to Jägersro-heste, men belært af erfaringerne med de hollandske heste, der har domineret i såvel Skive som på Lunden i år, så skal man nok ikke overse Europoort Pride  (Ufo Kievitshof) med Kurt Roeges, der vandt sin sæsondebut på banen i Wolvega i 1.13.6a/2100 m fra spor 12!

Bedste danske chance er nok Wishing Boy (ENS Snapshot) med Steen Juul.

Programmet til Billund kan downloades på dette link – klik her